AndroidGenelOtomobil & MobiliteTeknoloji Haberleri

Xiaomi SU7 Patladı, 3 Kişi Hayatını Kaybetti

Xiaomi'nin yoğun ilgi gören aracı Xiaomi SU7 bariyerlere çarpıp patladı ve üç kişi hayatını kaybetti. Olay yerine özel bir ekip gönderildi.

Teknoburada'yı Google'da tercih edilen kaynak olarak ekleyin
+

Çin menşeli iTHome sitesine göre Xiaomi‘nin elektrikli otomobili Xiaomi SU7 bariyerlere çarptıktan sonra patladı. Xiaomi SU7’nin otoyolda meydana gelen bir çarpışmanın ardından patlayarak can kaybına yol açtığına dair çıkan haberlerle ilgili olarak, Xiaomi Auto müşteri hizmetleri bir açıklama yaptı. Görgü tanıklarının ifadelerine göre, araç bariyerlere çarptıktan sonra alev aldı.

Kaynaklara göre şirket olay yerine özel bir görev gücü gönderdi. Xiaomi yetkilileri, kazanın koşullarını belirlemek, mağdur ailelere yardım sağlamak ve soruşturma sonuçlarını resmi kanallar aracılığıyla kamuoyuna duyurmak için polis ve ailelerle yakın bir iş birliği içinde çalışacaklarını bildirdi.

Xiaomi SU7 Patladı, 3 Kişi Can Verdi

İnternette yayılan video ve fotoğraflar, Xiaomi SU7’nin yanmış kalıntılarını gösteriyor. Görüntülerden anlaşıldığı kadarıyla aracın ön kısmında ciddi hasar meydana gelirken, yangın nedeniyle gövdenin büyük bir kısmı yok oldu. Kendisini yolcunun yakını olarak tanıtan bir kullanıcı, aracın otoyolun orta bariyerine çarptığını, ardından kapıların kilitlendiğini, akünün patladığını ve araçtaki üç kişinin yangında hayatını kaybettiğini iddia etti.

Kazanın kesin nedenleri henüz doğrulanmadı. Xiaomi Auto destek servisi, ek bir bilginin bulunmadığını ve şirketin soruşturmanın sonuçlarını beklediğini açıkladı.

Mustafa Kılıç

Mustafa Kılıç uzun yıllardır teknoloji basınında görev alan ve teknolojiye çok düşkün bir kişidir. Hobi amaçlı yazdığı yazılar ile kullanıcılara en doğru teknoloji bilgilerini paylaşmaktadır. 2 Çocuk babası Mustafa Kılıç ayrıca iyi de bir Fenerbahçelidir.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu