Xiaomi, Altı Yıl Güncelleme Desteğini Redmi Telefonlara Getiriyor
Xiaomi, orta sınıf Redmi cihazlarına 6 yıl boyunca HyperOS güncelleme desteği sunacak. Note 14 4G ve 14 Ultra aynı süre güncelleme alacak.

Son döneme baktığımızda Samsung ve Google‘ın öncülüğünde birçok Android markası güncelleme desteği süresini uzatıyor. Son olarak Honor, Magic 7 serisi için 7 yıl boyunca güncelleme sunacağını açıkladı. Yeni bir rapora göre Xiaomi de orta sınıf akıllı telefon serisi Redmi için yazılım güncelleme desteği politikasında önemli bir değişikliğe gidiyor. Şirket, belirli Redmi cihazları için 6 yıl boyunca HyperOS güncellemeleri sunmayı planlıyor. Bu karar, XiaomiTime sitesi tarafından paylaşılan yeni bilgilerle ortaya çıktı.
Daha önce yalnızca amiral gemisi Xiaomi telefonlarına sunulan uzun vadeli güncelleme desteği, artık Redmi cihazlarını da kapsayacak. Şirket, Redmi kullanıcılarına bir veya iki büyük işletim sistemi yükseltmesi ve iki ila üç yıl güvenlik güncellemeleri sağlıyordu. Buna karşın amiral gemisi Xiaomi serisi, üç büyük işletim sistemi güncellemesi ve dört yıl güvenlik yaması desteği alıyordu.
Uzun süreli Xiaomi güncelleme desteği birçok avantaj getirecek
Xiaomi’nin Redmi cihazları için belirlediği yeni yazılım güncelleme politikası, kullanıcılara önemli avantajlar sunuyor:
- Dört Büyük HyperOS Güncellemesi: Redmi Note 14 4G, Android 20 veya Android 21’e kadar güncelleme alacak.
- İki Yıl Ekstra Güvenlik Yaması: Kullanıcılar, Mart 2031’e kadar güvenlik yamalarına erişebilecek.
- Yeni Özellikler: HyperOS’un sunduğu en son yenilikler ve performans iyileştirmeleri cihaza entegre edilecek.
- Daha Uzun Cihaz Ömrü: Genişletilmiş yazılım desteği, cihazların kullanım süresini artıracak.
Xiaomi‘nin bu genişletilmiş yazılım desteğini diğer Redmi modellerine de sunup sunmayacağı ise merak konusu. 6 yıl güncelleme desteği Redmi Note 14 serisi ve bundan sonra tanıtılacak olan Redmi cihazları kapsayabilir.