WWDC 2023: Apple Dünya Çapında Geliştiriciler Konferansı’nda Neleri Bekliyoruz ?

Apple WWDC 2023 Apple Dünya Çapında Geliştiriciler Konferansı 5 Haziran’da başlıyor. Merakla beklenen etkinlikte neler tanıtılacak ?

Teknolojiye yön veren firmaların başında gelen Apple her yıl düzenlediği WWDC etkinliğini bu yıl da düzenleyecek. Teknoloji severlerin merakla beklediği ve birçok yeniliğin tanıtılacağı konferans için geri sayım başlamış durumda. Türkiye saatiyle 5 Haziran 19.00’da yapılması planlanan konferansın, şimdiye kadar yapılanlar arasında en büyüğü olacağı söyleniyor. Bizleri yeni Macbook Air, yıllardır çıktı çıkacak denilen karma gerçeklik gözlüğü ve yeni uygulamalar ile işletim sistemi güncellemeleri bekliyor. Hadi beklenenleri başlık başlık inceleyelim.

Karma Gerçeklik Kulaklık

Apple’ın belki de bu etkinlikte tanıtmayı düşündüğü en dikkat çekici yeniliği karma gerçeklik kulaklığı olabilir. Apple varlığını henüz doğrulamamış olsa da, raporlar hem sanal gerçeklik (VR) hem de artırılmış gerçeklik (AR) deneyimleri sağlayabileceğini gösteriyor. Sanırım bu gözlüğün gerçekliğini anca 5 Haziran’daki etkinlikte görebilecez.

Reality Pro olarak adlandırılan kulaklığın sanal gerçekliğe giriş çıkışa izin veren bir kadran kayak gözlüğü tasarımında olacak. Kulaklık ve mikrofon seti harici bir cihaz olacak. Ayrıca Apple’a özgü bir takım uygulamaların VR sürümlerini oluşturmakla meşgul olduğu sızdırılan bilgiler arasında. Yaklaşık 3000 dolar olarak beklenen fiyat etiketi bu karma gerçeklik kulaklığının hiçte ucuz olmayacağını söylemeliyiz.

13.6 inç macbook air m2

Çoğu Kişinin Beklediği 15 İnç Macbook Air

Apple’ın 15 inç Macbook Air üzerinde çalıştığı uzun süredir konuşuluyor. Ben de 13.6 inç Macbook Air M2 çip kullanıcısı olarak daha büyük bir Air modelini dört gözle bekliyorum. İşlemci olarak muhtemelen geçen yıl tanıtılan 13.6 inç Macbook Air ile aynı M2 yonga setine sahip olacak.

Şirketin bu etkinlikte Air modeli dışında yeni Macbook modeli tanıtıp tanıtmayacağı ise belli değil.

iOS, iPadOS ve macOS İçin Yeni Özellikler

Apple WWDC 2023 etkinliğinde akıllı telefonlar için iOs 17, akıllı saat modelleri için watcOS 10 ve tablet modelleri için iPadOS 10’u tanıtması bekleniyor. Apple TV için tvOs 17’de tanıtılacak işletim sistemleri arasında. Apple , kullanıcıların 15 dakikalık eğitimle sentetik bir ses oluşturmasına olanak tanıyan Kişisel Ses aracı da dahil olmak üzere , muhtemelen yeni işletim sistemiyle birlikte gelecek erişilebilirlik özellikleri paketinin ön izlemesini yaptı .

iOS 17’den bahsetmişken, The Wall Street Journal’dan bir rapor, Apple’ın iPhone için gün boyunca düşüncelerinizi ve etkinliklerinizi yazmanıza izin verecek yeni bir günlük kaydı uygulaması tanıtılacağı düşünülüyor.

Peki sırada ne var ?

Apple’ın envanterinde üzerinde çalıştığı birden fazla Mac modeli var. Bunların WWDC’ de tanıtılması beklenmiyor fakat gene bir olasılık dahilinde. 24 inç iMac ve iki yeni Mac Studio modeli ve bir adet Mac Pro üzerinde çalışıyor. Başka bir konu ise Apple’ın yapay zeka hamlesi olarak neler yapacağı merakla bekleniyor. Yapay zeka alanında iş ilanlarıyla bu konuda yeni bir atılım yapacağını gösteriyor. Şirket içerisinde ChatGPT programını yasaklaması acaba Google’ın yakın zamanda ChatGPT’ye rakip Bard’ı tanıttığı gibi kendine özgü bir Al sistemi oluşturacağı düşünülüyor.

iPhone modelleri bu etkinlikte değil de her zaman olduğu gibi Eylül ayında tanıtılması bekleniyor. Apple düzenleyeceği konferansı web sitesinden ve YouTube sayfasından canlı olarak izleyebilirsiniz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Exit mobile version