TikTok ABD’de Yasaklanmaya Başlıyor!

Amerika Birleşik Devletleri’nin Montana eyaletindeki yetkililer, sosyal medya platformu TikTok’u yasaklama kararı aldıklarını duyurdu.

Montana Valisi Greg Gianforte, 17 Mayıs Çarşamba günü TikTok yasağını onaylayan yasayı imzaladı. Yasa önümüzdeki yılın ilk gününde yürürlüğe girecek.

TikTok ise bu durum hakkındaki açıklamalarında Montana valisinin, halkının haklarını ihlal ettiğini belirtti. Montana’da yüz binlerce kullanıcı tarafından aktif bir şekilde kullanıldığını açıklayan şirket, Montanalıların TikTok’u kullanmaya devam edebileceklerini ve platformun kendilerini ifade etme, geçimlerini sağlama ve Montana içinde ve dışında kullanıcıların haklarını savunmaya devam edeceğini belirtti. TikTok, Montana’da bulunan kullanıcıları için bir topluluk oluşturmayı sürdüreceğini ve bu kullanıcıların platformda aktif olarak yer alabileceğini vurguladı. Tiktok’un bu yasanın kaldırılma talebini mahkemeye taşıması bekleniyor.

Yasa, uygulama mağazalarının TikTok’u sunmasını yasaklıyor, ancak TikTok’u zaten kullanan insanların kullanımını yasaklamıyor.

1 milyonun üzerinde nüfusa sahip Montana eyaletinde, geçtiğimiz Aralık ayında da hükümete ait cihazlarda uygulamanın kullanımı yasaklanmıştı.

TikTok

TikTok, uzun bir süredir kullanıcılarının verilerinin Çin hükümetine iletilme endişesiyle gündemde olan bir uygulama olarak dikkat çekiyor. Özellikle TikTok’un sahibi olan Çin merkezli şirket ByteDance‘in, kullanıcı bilgilerini Çin hükümetiyle paylaşabileceği iddiaları, dünya genelinde tartışmalara neden olmuştu.

Peki ilerleyen günlerde Türkiye’de de Böyle Bir Yasak Görebilir Miyiz?

TikTok dünya genelinde 1 milyardan fazla kullanıcıya sahip. Türkiye ise bu sayının önemli bir parçasını oluşturuyor. Araştırmaya göre, Türkiye’de 26.5 milyon aktif kullanıcıya ulaşmış olan uygulamanın kullanıcı sayısı günden güne artıyor. Türkiye’de TikTok’un benzer bir yasağa maruz kalıp kalmayacağı konusunda kesin bir tahminde bulunmamız zor olsa da, geçmişte ülkemizde benzeri adımların atıldığını görmüştük.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Exit mobile version