Playstation 5 Satışı Rakiplerini Solladı

Sony, Playstation 5 satışı rakiplerine fark atmış durumda. Ezeli rakibi Xbox ile arasındaki fark 3,5 kattan fazla.

Oyun konsolu pazarında boy gösteren firmalardan Sony, Microsoft ve Nintendo rekabet halinde. Sony firması şu an liderliği elinde bulunduruyor. Bu liderliğin öncüsü olarak Playstation 5 görülüyor. Geçtiğimiz sene pandemiyle birlikte dünya genelinde oluşan stok sorunu bu sene başında kalkınca kullanıcılar istediği konsola erişebiliyor. Bu kıtlık giderildiği için satışlar arasındaki fark ciddi boyutlara ulaştı.

Sony Playstation 5 ve Microsoft Xbox Series arasındaki satış farkı 3,5 katı aşmış durumda. Bu satış rakamlarına Playstation 5 tek model ile ulaşırken Xbox ise X ve S modellerini eklemiş. Bu Sony’nin rakibine daha fazla fark attığı anlamına geliyor.


2023 yılı ilk çeyreğinde yani ocak ve nisan ayları arasında dünya çapında 6.9 milyondan fazla Playstation 5 satışı oldu. Xbox Series S ve X 1.9 milyon , Nintendo Switch 4,35 milyoncivarında. Playsatation 5 diğer iki rakibinin toplamında Yani fark ciddi boyutta. Tablodaki verilere baktığımızda 2022 yılında bu farkın olmadığını hatta Xbox modelinin Ps5’i geçtiğini görüyoruz. Elbette 2023 yılında bu farkın oluşmasının en büyük sebebi Playstation 5 bulmakta zorluk yaşanması. Ayrıca oyun kütüphanesinin ve performansın daha gelişmiş olması kulanıcıları Playstation 5 almaya yönelten etkenler arasında.

Sony, Playstation 5 satışı bir önceki yıla göre kendi içerisinde %178 artarken, Microsoft konsolları %25 düştü.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Exit mobile version