AndroidTeknoloji Haberleri

Galaxy Note 20 ve Note 20 Ultra İçin Beklenen Güncelleme Başladı

Teknoburada'yı Google'da tercih edilen kaynak olarak ekleyin
+

One UI 5.1 güncellemesinin dağıtımı sürüyor. Güncelleme şimdi de Galaxy Note 20 ve Note 20 Ultra modelleriyle buluşuyor.

Samsung, Galaxy S23 serisinin piyasaya sürülmesiyle birlikte One UI 5.1 güncellemesini hızla eski modellere sunmaya başladı. SamMobile sitesinde yer alan habere göre One UI 5.1 güncellemesi son olarak Galaxy Note 20 ve Note 20 Ultra ile buluşuyor. Şubat ayı güvenlik düzelt eki ile birlikte sunulan güncelleme ilk etapta sınırlı pazarlarda kullanıcılarla buluşuyor. Samsung’un son yıllardaki güncelleme stratejisine bakarsak tüm Note 20 serisi kullanıcılar güncelleme için çok beklemeyecek.

Öte yandan One UI 5.1 sonrasında Galaxy S21 ve Galaxy S22 serisi modellerde hızlı pil tüketimi ve ısınma sorunun ortaya çıktığı bildirildi. Aynı sorunların Note 20 ve Note 20 Ultra’yı etkileyip etkilemeyeceği ise şu an için bilinmiyor.

One UI 5.1, Samsung’un ürün yazılımına çok sayıda yeni özellik getiriyor. Ancak özellikle dikkate alınması gereken herhangi bir donanım sınırlaması varsa, bu yeni gelişmelerin bazıları sadece Galaxy S23 serisine özel kalabilir. Örneğin, uzman RAW yaşam kalitesi özellikleri, profesyonel düzeyde fotoğrafçılık uygulamasını desteklemeyen telefonlarda kullanılamayacak.

One UI 5.1, birkaç yeni widget, Kamera uygulamasında bazı iyileştirmeler, Modlar ve Sahneler için ayrı duvar kağıtları, daha iyi medya çıkışı, Galeri için Paylaşılan Aile Albümü ve irili ufaklı birçok gelişme içeriyor.  

One UI 5.1’in şimdi ise Galaxy A serisi bazı modeller için yayınlanması bekleniyor.

Mustafa Kılıç

Mustafa Kılıç uzun yıllardır teknoloji basınında görev alan ve teknolojiye çok düşkün bir kişidir. Hobi amaçlı yazdığı yazılar ile kullanıcılara en doğru teknoloji bilgilerini paylaşmaktadır. 2 Çocuk babası Mustafa Kılıç ayrıca iyi de bir Fenerbahçelidir.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu