Akıllı TelefonAndroidAndroid GüncellemeGüncel Teknoloji HaberleriSamsung

One UI 8 İle Çıkış Yapacak İlk Cihazlar Resmen Açıklandı

Samsung, kutudan One UI 8 (Android 16) ile çıkacak ilk modelleri doğruladı: Galaxy Z Fold 7 ve Galaxy Z Flip 7.

Galaxy Z Fold 7 ve Flip 7’nin One UI 8 ile Geleceği Resmen Doğrulandı Bu gelişme, Samsung’un ilk kez bir amiral gemisini yeni Android ve One UI sürümüyle piyasaya süreceği anlamına geliyor. Daha önce Google, büyük Android güncellemelerini genellikle Ağustos ile Aralık ayları arasında yayınlıyordu. Bu da Samsung’un, yılın ikinci yarısındaki cihazlarında bir önceki yılın yazılımını kullanmasına neden oluyordu. Ancak Google’ın 2025 itibarıyla takvimini öne çekmesiyle bu durum değişmiş oldu.

Samsung, One UI 8’in daha erken dağıtılabilmesi için Google ile yakın iş birliği yaptığını açıkladı. Resmi olarak belirtilmese de, bu hızlandırılmış yazılım sunumunun ilerleyen dönemlerde yeni bir standart haline gelmesi bekleniyor.

blank

Galaxy S25 serisi için başlatılan One UI 8 beta programı şu anda büyük yenilikler sunmaktan çok, mevcut özelliklerin geliştirilmesine odaklanıyor. Galaxy Z Fold 7 ve Flip 7’nin bu konuda önemli yenilikler sunup sunmayacağı ise merak konusu. Yeni katlanabilir modellerin özellikle Galaxy AI destekli bazı özel işlevlerle gelmesi bekleniyor.

One UI 8 Beta Resmi Olarak Başladı

  • One UI 8 Beta Programı şu ülkelerdeki kullanıcılar için aktif durumda: Almanya, Güney Kore, İngiltere, Amerika Birleşik Devletleri
  • Beta sürüm ilk olarak şu cihazlara sunulacak: Galaxy S25, Galaxy S25+, Galaxy S25 Ultra

Samsung, gelecekte daha fazla cihazın programa dahil olabileceğini belirtti ancak bu cihazların hangileri olacağı henüz açıklanmadı.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu