Netflix Şifre Paylaşma Operasyonu Yapıyor

Netflix, şifre paylaşmaya karşı savaş başlatmış durumda. Bu abonelerden ayda 7,99 dolar ödeme yapmasını gerektiren e-postalar atıyor.

Netflix bir süredir şifre paylaşımı yapılmasını istemediğini belirtiyor. Buna yönelik farklı çalışmalar içerisinde olduğu ise biliniyordu. Bir süredir ücretli şifre paylaşma denemeleri yapıyor. Yeni bir habere göre şifresini hane dışından biriyle paylaşan kullanıcılar aylık 7,99 dolar ödeme yapmak durumunda kalacak. Şirket, Salı günü blogunda yayınladığı bir e-postada, “Netflix hesabınız sizin ve birlikte yaşadığınız insanlar – haneniz içindir” açıklamasında bulundu.

Yukarıda kullanıcılara gönderilen e postada şifre paylaşma için parola kırma özelliği ile ayda 7,99 dolar ödeyerek şifrenizi evinizin dışındaki herkesle paylaşabileceğiniz anlamına geliyor. Alternatif olarak, hesabınızda bulunan herhangi bir üye, profilini yeni bir üyeliğe aktarabilir, ancak bunun için aylık olarak ödeme yapacaktır.

Hesabınızda oturum açmış bir cihazın Netflix Hanenizin bir parçası olup olmadığını belirlemek için IP adresleri, cihaz kimlikleri ve hesap etkinliği gibi bilgileri kullanırız. 

Cihazlarınızın kesin fiziksel konumunu belirlemeye çalışmak için GPS verilerini toplamıyoruz.

Bir Netflix Hanesi ayarlanmamışsa, IP adresine, cihaz kimliklerine ve hesap etkinliğine göre sizin için otomatik olarak bir tane ayarlayacağız.

İnternetinize bağlanarak ve yukarıdaki adımları izleyerek Netflix Hanenizi her zaman bir TV’den güncelleyebilirsiniz.

Netflix’in açıklaması

Ayrıca Netflix’in yeni üye eklerken aboneler için bazı kurallarda belirledi. Orijinal hesap sahibininin fazladan bir üye yuvası satın alması gerekecek ve ardından bu üyeyi hizmetleri kullanmaya davet edecek. Bu ekstra üyenin, hesap sahibinin oluşturduğu ülkede etkinleştirmesi gerektiğini unutmamak gerekiyor.

Ayrıca Netflix’in yeni üye eklerken aboneler için bazı kurallar belirlediğini de belirtelim. Orijinal hesap sahibinin fazladan bir üye yuvası satın alması gerekecek ve ardından bu üyeyi akış hizmetini kullanmaya davet edebilir. Bu ekstra üyenin, hesap sahibinin hesabını oluşturduğu ülkede etkinleştirilmesi gerektiğini unutmayın. Yeni kurallar hakkında daha fazla ayrıntı almak için yukarıdaki resmi kontrol edebilirsiniz.

Netflix’in parola paylaşımına yönelik sıkı önlemlerinin bu yılın ikinci çeyreğinde ABD’de yayına girmesi bekleniyor. Şirket kesin bir zaman çizelgesi sağlamamış olsa da, kendinizi yakın gelecekte bir değişiklik girdabına hazırlayın.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Exit mobile version