Netflix Fiyat İndirimine Gitti! Nerede Türkiye

Netflix birçok ülkede fiyat indirimine gitti. Yüzde 50 seviyesindeki indirimlerden ne yazık ki Türkiye’de aboneler yararlanamayacak.

Dünyanın önde gelen çevrimiçi yayın hizmeti Netflix, 30’dan fazla ülkede yüzde 50’ye varan fiyat indirimine gitti. Şirketin geçen yıl Kuzey Amerika’da fiyatları artırdığı göz önüne alındığında, indirim artış sonrası platformdan ayrılan eski aboneleri geri getirecektir. Netflix ayrıca pandemide gerçekleşen sokağa çıkma yasaklarından sonra değişen izleyici alışkanlıklarına uyum sağlıyor ve gelir ile abone artışı arasında bir denge kurmayı deniyor.

Abonelik fiyat indirimleri Orta Doğu, Afrika, Avrupa, Latin Amerika ve Asya’nın bazı bölgelerinde uygulanmaya başladı. Netflix ayrıca 12 ülkede daha ucuz bir reklam destekli plan başlattı. Bu hamleler, aralarında Disney+, Hulu ve Sling TV’nin de bulunduğu diğer yayın hizmetlerinin fiyat artışı sonrasında geldi. Bu hamleler kuşkusuz Netflix’in son dönemde düşme eğiliminde olan abone sayısı fiyat tarafındaki esneklik sonrası yeniden yükseltecektir.

Netflix Üye Kaybı

Yüzde 50’ye varan indirimler ne yazık ki ülkemize için geçerli olmayacak. Ocak ayındaki son zamlar sonrasında Netflix’in ülkemize için uygulamadığı abone hizmet fiyatları şu şekilde:

Son zamla birlikte Netflix’in Türkiye’deki yıllık fiyat artışı yüzde 139’lara vardı.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Exit mobile version