MIUI Resmen Sona Erdi, Xiaomi Son Cihazların Desteğini Kesti
Xiaomi, MIUI kullanan son cihazlar için desteği sonlandırdı. Redmi A2 ve A2+ ile birlikte MIUI dönemi resmen kapandı.
MIUI arayüzünü kullanan son cihazlar olan Redmi A2 ve Redmi A2 Plus, 24 Mart 2026 itibarıyla EOL (ömür sonu) statüsüne alındı. Bu durum, yazılım desteğinin tamamen sona erdiği ve MIUI’nin bağımsız bir platform olarak fiilen kapandığı anlamına geliyor.
Xiaomi, tüm cihazlarını HyperOS platformuna geçirmişti. Ancak Redmi A2 ve Redmi A2 Plus, bir süre daha MIUI tabanlı güvenlik yamaları ve küçük güncellemeler almaya devam etmişti. Son alınan kararla birlikte bu süreç de tamamen sona erdi.

MIUI, Xiaomi’nin kendi akıllı telefonlarını piyasaya sürmesinden önce geliştirdiği ilk arayüzdü. 2010 yılında tanıtılan arayüz, zamanla 500 milyondan fazla aylık aktif kullanıcıya ulaşarak dünyanın en popüler mobil arayüzlerinden biri haline geldi. MIUI; kapsamlı özelleştirme seçenekleri, kendi uygulama ekosistemi, İkinci Alan, Çift Uygulamalar, Uygulama Kilidi ve dahili çağrı kaydı gibi özellikleriyle öne çıkıyordu.
Xiaomi, 2023 yılında MIUI’yi resmi olarak bırakıp HyperOS’a geçiş yaptı. Şirket bu değişimi, akıllı telefonlardan akıllı ev ürünlerine ve otomobillere kadar uzanan ekosistemini tek bir yazılım platformu altında birleştirme hedefiyle açıkladı. HyperOS, Xiaomi’nin “İnsan – Araba – Ev” stratejisinin önemli bir parçası olarak konumlandırıldı.



