McLaren ile Google Güçlerini Birleştirdi!

F1’de Google rüzgarı esmeye başlayacak. Pazar günkü ilk yarış öncesi McLaren, sponsor olarak Google ile anlaştığını açıkladı. İşte detaylar.
McLaren Racing, 2022’den itibaren Formula 1 ve MX Extreme E Takımı’nın yeni resmi ortağı olarak Google ile çok yıllı bir ortaklığa imza attığını duyurdu. Motor kapağı ve jantta Android ve Chrome markası kullanılacak. Marka ayrıca 2022 Formula 1 sezonundan Formula 1 sürücüleri Lando Norris ve Daniel Ricciardo’nun kasklarında ve yarış kıyafetlerinde kullanılacak.
F1 takımı ayrıca sezon boyunca sürücüleri ve takımı desteklemek için antrenmanlar, sıralamalar ve yarışlar sırasında operasyonlarında 5G özellikli Android cihazları ve Chrome tarayıcıyı kullanacağını söyledi. McLaren ayrıca Google markasını 58 Numaralı McLaren MX Extreme E yarış arabasında ve 2022 Island X Prix’den MX Extreme E sürücüleri Emma Gilmour ve Tanner Foust’un yarış kıyafetlerinde kullanacak.
McLaren’in CEO’su Zak Brown; “Google’ı McLaren yarış ailesine katmaktan kesinlikle mutlu ve gururluyuz. Google, teknolojide küresel bir liderdir ve dünyanın her yerinden insanları birbirine bağlamada çığır açan bir yenilikçi olmuştur. Android ve Chrome gibi platformları operasyonlarımıza entegre ederek ekibimiz, performansı artırmaya odaklanmak için daha iyi desteklenecek. Formula 1 ve Extreme E’yi kapsayan heyecan verici bir ortaklığı dört gözle bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.
Google Pazarlama Başkan Yardımcısı Nicholas Drake ise; “McLaren Racing, performans, katılım ve sürdürülebilirlik açısından bir yarış pistinde mümkün olanın en iyisini temsil eder ve bunlar Google’da paylaştığımız değerlerdir. Android ve Chrome gibi platformlara daha fazla yenilik getiriyoruz ve bunları McLaren’in yarış günü performansını optimize etmek için sorunsuz bir şekilde diğer Google hizmetlerine bağlıyoruz.” dedi.