iPhone 14 Pro Serisinin Kamerası Beklediğimizden Daha İyi Olacak

Yeni bir rapora göre Apple, iPhone 14 Pro ve Pro Max’te ultra geniş açılı kamerayı da geliştirecek. Peki nasıl geliştirecek?

iPhone 14 serisi için heyecan giderek artıyor. 7 Eylül tarihinde gerçekleşecek etkinliğe sayılı günler kalırken, iPhone 14 Pro modelinin kamera özelliklerine dair önemli bir gelişme aktarıldı. Apple’a yakınlığıyla bilinen TF Securities analisti Ming-Chi Kuo, iPhone 14 Pro’da yer alacak kamera biriminin bazı ayrıntılarını paylaştı.

iPhone 14 Pro Kamera Özellikleri Netleşiyor

Analist, iPhone 14 Pro’nun ultra geniş açılı kamerasının piksel boyutunun 1.4µm olacağını ve bu da iPhone 13 Pro’nun 1µm’sine kıyasla önemli bir yükseltme olduğunu belirtti. Piksel boyutu, sensörün ışık hassasiyetini belirler. Değer ne kadar büyük olursa, sensör o kadar fazla ışık yakalayabilir. Bununla birlikte görüntü o kadar net, gürültü o kadar az olur. Özellikle ışığın yetersiz olduğu senaryolarda pixel boyutu daha büyük sensörler daha iyi fotoğraflar ortaya koyuyor.

iPhone 14 Pro

iPhone 14 Pro’nun kamera birimindeki en önemli gelişme kuşkusuz 48 megapiksellik ana kamera olacak. Apple yıllar sonra 12 megapiksel kamerayı en azından Pro modellerde terk ediyor. Çözünürlükten ziyade Apple’ın yeni sensöre hangi özelleştirmeleri katacağı merak uyandırıyor. Telefonda ayrıca 3x optik yakınlaştırma gerçekleştiren 12 megapiksellik telefoto kamera yer alacak. Yakın zamanlı bir raporda Apple’ın Pro modellerde gece uzay fotoğrafçılığı özelliğini dahil edeceğine yer verildi. Apple bu yıl ki Pro modellerinde ayrıca Apple A16 Bionic işlemcisine yer verecek.

Apple Watch Pro, Birçok Telefondan Daha Pahalı Olacak

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Exit mobile version