Instagram TikTok Tasarımını Kullanmaya Kararlı!

Instagram, TikTok benzeri tasarımını kullanmakta ısrar ediyor. Belli başlı kişilerdeki bu tasarım yakında herkes için geçerli olabilir.

Meta’nın bünyesindeki popüler fotoğraf ve video paylaşma platformu olan Instagram son dönemde Reels’e daha fazla yatırım yapmaya başladı. Frima daha fazla video oluşturucuyu desteklemek için platformu değiştiriyor gibi görünüyor. Instagram’ın hızla gelişen TikTok platformuyla rekabet etme arzusu göz önüne alındığında bu kabul edilebilir bir durum. Ancak Instagram’ın yeni hamlesi çok konuşuldu ve birçok kişi bu yeni tasarımı hiç sevemedi.

Bu tartışma internette de patlak verdi ve Change.org’da “Instagram’ı Yeniden Yap (TikTok olmaya çalışmayı bırak, sadece arkadaşlarımın sevimli fotoğraflarını görmek istiyorum)” başlıklı çevrimiçi bir imza kampanyası oluşturulmasına yol açtı. Hiç sevilmeyen bu tasarımın kalıcı olmamasını isteyen yüzbinlerce insan imza toplamayı başardı.

Devam eden bu tartışmayı ele almak için Instagram Başkanı Adam Mosseri, Twitter profilinde bir video paylaştı. Mosseri; “Dürüst olmam gerekiyor. Zamanla daha fazla Instagram’ın videoya dönüşeceğine inanıyorum.” ifadelerini kullandı. Mosseri’ye göre fotoğraflardan uzaklaşma, kullanıcı davranışları tarafından motive ediliyor.

Ayrıca Instagram’ın fotoğrafları da desteklemeye devam edeceğini açıkladı . Instagram’dan ayrıca ;”Fotoğrafları desteklemeye devam edeceğiz. Bu bizim mirasımızın bir parçası. Videolar daha sık paylaşılıyor ve izleniyor, bu nedenle bu eğilime eğilmek zorunda kalacağız.” açıklaması geldi.

Mosseriayrıca, şirketin her kullanıcı için uygun önerilerde bulunmaya odaklandığını ve bunun küçük içerik oluşturucuların daha geniş bir kitleye ulaşması için önemli bir araç olduğunu iddia ediyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Exit mobile version