Huawei ve Xiaomi ekran altı kamera için kiminle anlaştı?

Bugün ekran altı kamera teknolojisi ile ilgili oldukça önemli bir açıklama yapıldı. Visionox isimli üretici InV see adında yeni teknolojisini tanıttı.
Akıllı telefon pazarında geçtiğimiz yıl Haziran ayında OPPO tarafından ilk kez tanıtılan ve gerçek bir ürün olarak gösterilen ekran altı kamera teknolojisi belli sebeplerden dolayı hayata geçirilemedi. Bunun en büyük sebebi ise ekranın şeffaf hale geldiğinde piksel sorunu yaşanmasıydı. Üreticiler bu noktada kamera alanında piksel çözünürlüğünü düşürerek soruna çözüm bulmak istediler ama ortaya çıkan sonuç görsel açıdan hiçte iyi değildi. İşte bu yüzden de OPPO CEO’su Tony Chen bir açıklama yaparak; “dünya henüz bu teknolojiye hazır değil, biz de yeni nesil Find X2 serisinde bu teknolojiyi kullanmayacağız” açıklaması yaptı.
Bugün ise gelen bilgilere göre Visionox isimli üretici InV see adını verdiği bir teknoloji sayesinde bu piksel sorununu çözdüğünü dile getirdi. Visionox isimli şirket bugün yaptığı resmi açıklama ile, yüksek şeffaflığa sahip yeni organik ve inorganik film malzemeleri kullandıklarını duyurdu. Bu sayede kamera alanındaki ekranın şeffaflığını arttırmak ve kırınımı azaltmakta mümkün olabildi.

Bu teknolojiyi resmi olarak duyuran ama ne bir video ne de bir görsel paylaşan şirketin kapısı Huawei ve Xiaomi tarafından çalındı ve her iki üretici de yüksek oranda sipariş verdi. Çinli medyanın yaptığı yorumlara göre Huawei’nin yeni nesil P50 serisinde bu ekranları kullanabileceği konuşulmaya şimdiden başlandı.
Bize sorarsanız ortada örnek bir ürün bile yokken bu açıklamaların yapılması biraz tuhaf. Zira baktığımızda OPPO Find X2 Lamborghini Edition modelinde ekran altı kamera kullanıldı ve telefon da satışa sunulmaya hazırlanılıyor… Bakalım bu şehir efsanesinin kazananını kim olacak?