Akıllı TelefonAndroidSamsung

Galaxy Z Fold 7, One UI 8 ile Gücünü Gösterdi

Samsung’un yakında piyasaya süreceği katlanabilir telefonu Galaxy Z Fold 7, Android 16 / One UI 8.0 ile Geekbench testinde ortaya çıktı.

Samsung’un 7. nesil katlanabilir cihazları bir süredir gündemde ve bu modellerin Temmuz veya Ağustos aylarında tanıtılması bekleniyor. Android 15’in yayınlanmasıyla birlikte kullanıcı beklentilerini tam anlamıyla karşılayamayan Samsung, bu açığı kapatmak adına geliştirmekte olduğu One UI 8.0 arayüzüne odaklanmış durumda. Geliştirme süreci devam eden bu arayüzün, özellikle yaklaşmakta olan katlanabilir cihazlarla doğrudan bağlantılı olduğu belgelendi.

Bu ayın başlarında, Samsung’un Galaxy Z Fold 7 ve Galaxy Z Flip 7 modellerini Android 16 tabanlı One UI 8.0 ile piyasaya süreceği bilgisi paylaşılmıştı. Şimdi ise bu bilgiyi destekleyen ilk kanıt ortaya çıktı. Ayrıca Galaxy Z Fold 7’nin işlemcisi, RAM kapasitesi ve performansıyla ilgili detaylar da netleşmeye başladı.

blank

Galaxy Z Fold 7, One UI 8 ve Snadpragon 8 Elite ile Geliyor

Önceki raporlara göre, SM-F966U model numarasına sahip Galaxy Z Fold 7 Geekbench veritabanında görüntülendi. Listeye göre cihaz, Android 16 işletim sistemi üzerinde çalışan One UI 8.0 arayüzünü kullanıyor. Samsung’un cihazı Temmuz ayında tanıtması bekleniyor, dolayısıyla One UI 8.0 güncellemesinin de sadece iki ay uzaklıkta olduğunu söyleyebiliriz.

Geekbench verileri, cihazın Qualcomm imzalı ve ‘sun’ kod adlı bir anakartla donatıldığını gösteriyor. Bu kod adın, Snapdragon 8 Elite Edition’a işaret ettiği düşünülüyor. İşlemcinin bazı çekirdeklerinin standart sürümden daha yüksek hızda çalışması, bu ihtimali güçlendiriyor.

Ayrıca telefonun 12 GB RAM ile geleceği de doğrulanmış durumda. Bu durum, 16 GB RAM beklentisi olan kullanıcılar için bir miktar hayal kırıklığı yaratabilir. Ancak Samsung’un cihazı test etmeye başlaması, lansman tarihinin Temmuz ayına planlandığını bir kez daha gösteriyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu