Fujitsu 50 Milyonuncu Laptop İçin Özel Kumiko Tasarımını Sundu
Fujitsu, 50 milyon bilgisayar üretimini kutlamak için özel bir kumiko tasarımıyla dikkat çeken bir laptop modeli geliştirdi.

Japon teknoloji devi Fujitsu, toplamda 50 milyon bilgisayar üretimini kutlamak amacıyla eşsiz bir tasarıma sahip özel bir laptop modeli tanıttı. FMV Note C adlı bu model, geleneksel Japon el işçiliği olan kumiko sanatını modern bir teknolojiyle birleştiriyor. Laptopun kapağında kullanılan bu özel tasarım, tamamen ahşap malzemeden yapıldı ve yaklaşık 2-3 aylık bir işçilik süreciyle tamamlandı.
Kumiko el işçiliği, Japonya’da 1500 yıl öncesine dayanan bir zanaat olarak biliniyor. Fujitsu, bu tasarımı yaratırken Japon ustalığını teknolojiyle bir araya getirerek özel bir anlam kazandırmayı hedefledi. Laptop kapağında kullanılan ince ahşap parçalar sadece 4 mm kalınlığında ve toplamda 5.800 parça ahşap bir araya getirilerek bu eşsiz desen oluşturuldu.
Ahşabın Zarafeti İle Özel Kumiko Tasarımı
Fujitsu’nun bu özel kumiko tasarımı, yalnızca laptop kapağında değil, klavyede de kendini gösteriyor. Klavyenin “S”, “F” ve “J” tuşları ahşap malzemeden üretildi. Bu harfler, Fujitsu’nun üretim merkezi olan Shimane Fujitsu Japan’ı temsil ediyor. Ahşap tuşlar ve ince işçilik, laptopun tasarımına hem geleneksel hem de modern bir dokunuş katıyor.
Bu özel model, Fujitsu’nun 30 yılı aşkın süredir devam eden bilgisayar üretim başarısını simgeliyor. Daha önceki 40 milyon kutlamasında, Fujitsu bir başka özel tasarım olan Yakumo lake kaplamalı bir model tanıtmıştı. Bu tasarımda Shimane bölgesindeki bir gün batımından ilham alınmıştı. Şimdi ise kumiko sanatıyla geleneksel Japon kültürünü bir kez daha teknolojiyle buluşturuyor.
Fujitsu’nun bu özel kumiko tasarımı, ticari bir ürün olarak satışa sunulmayacak. Ancak bu model, şirketin uzun yıllara dayanan üretim geçmişindeki dönüm noktalarından birini simgeliyor. Fujitsu ayrıca geçtiğimiz ay, dünyanın en hafif laptopu olarak gösterilen FMV Note U modelini tanıtarak teknoloji dünyasında ses getirmişti.