Akıllı TelefonAppleGüncel Teknoloji HaberleriNubiaTeknolojiZTE

Endonezya Hükümeti Apple’a Geri Adım Attırdı!

Gerekli yatırımları zamanında yapmaması sebebiyle Endonezya hükümeti iPhone 16 yasağı konusunda Apple'a resmen ceza verdi.

Apple geçtiğimiz Ekim ayında Endonezya hükümeti tarafından iPhone 16 serisi yasağı ile karşı karşıya kalmıştı. Ülkedeki planlanan yatırımları zamanında yapmaması ve hükümetin %40 yerel bileşen tedarik etme zorunluluğa uymaması sebebiyle iPhone 16 serisi yasaklanmıştı. Görünüşe göre Apple geri adım attı ve önceden 10 milyon dolar olarak yapacağı yatırımı 10 kat artırarak 100 milyon dolara yükseltti.

iPhone 16 Serisi Yasağı Endonezya Ülkesinde Kalkacak mı?

Endonezya bu strateji ile Hindistan’ı takip ediyor. Hindistan’da Apple’ın ürünlerini serbestçe satabilmesi için bazı yatırımları ülkelerine yapmasını istemişti. Endonezya hükümetinin bu sıkı duruşu Apple’a adım attırmışa benziyor. Apple ülkede Apple Akademileri kurarak bir inovasyon geliştirme planı üzerinde çalışmaya başladığını duyurdu. PHoneArena aracılığıyla ortaya çıkan bir rapor ise Apple’ın Bandung’da aksesuar ve bileşen üretecek bir fabrika için yaptığı önceki 10 milyon dolarlık teklifi 100 milyon dolara çıkarttığını gösteriyor.

Endonezya hükümeti henüz konuyla ilgili resmi bir yanıt vermedi fakat yasak her an kalkabilir. Endonezya daha önce benzer sebeplerden dolayı Pixel 9 serisinin satışını yasaklamıştı. Fakat Google’ın satışları ülkede yeterli olmadığından dolayı yatırım gerekliliklerini yerine getirmediği söyleniyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu