Elon Musk’un Yapay Zeka Girişimi xAI, Grok-1.5 Yazılımını Tanıttı

Elon Musk'un yapay zeka şirketi xAI, Grok-1.5 sürümünü tanıtarak önceki nesle göre 16 kat daha fazla yeteneğe sahip.

Elon Musk’un yapay zeka girişimi xAI, önceki sürümüne göre daha yetenekli Grok-1.5 yazılımını tanıttı. LLM’lerde tokenlar işlenen en küçük veri birimine sahiptir. 16 kat daha yüksek olan 128 bit jeton işleme kapasitesine sahip Grok 1.5, daha yüksek kısa süreli bellek sunarak önemli ölçüde daha uzun belge işleyebiliyor.

Yapay Zeka Aracı Grok-1.5, Kodlama ve Matematikle İlgili Problemlerde Üstün Performansa Sahip

Grok-1.5 artık kodlama ve matematikle ilgili görevleri de daha iyi gerçekleştiriyor. xAI, yeni modelle bazı testler yaptı ve şunları paylaştı.

“Testlerimizde Grok-1.5, MATH kıyaslamasında %50,6 puan ve GSM8K kıyaslamasında %90 puan elde etti; bu iki matematik kıyaslaması, ilkokuldan liseye kadar geniş bir yelpazedeki rekabet problemlerini kapsamaktadır.” xAI ekledi: “Ayrıca, kod oluşturma ve problem çözme yeteneklerini değerlendiren HumanEval değerlendirmesinde %74,1 puan aldı.”

Grok-1.5 yapay zeka

Ayrıca yeni sürüm, Rust ve Kubernetes’i temel alan özel bir dağıtılmış eğitim çerçevesi üzerine kuruldu. Özel bir eğitim koordinatörü, sorunlu düğümlerin otomatik olarak algılanmasını ve eğitim işinden çıkarılmasını sağladı. Yani eğitim sürecini optimize etmeyi başardılar. Grok şu an X Premium+ aboneleriyle sınırlı durumda. Yavaş yavaş daha geniş bir kitleye sunulması bekleniyor. Yapay zekaya yoğunlaşan Musk’un geçtiğimiz günlerde Neuralink şirketi düşünce gücüyle oyun oynatabilen yeni çipi ilk insana entegre etti. İşte o haber: 

Neuralink Çipi Sayesinde Düşünce Gücüyle Oyun Oynanabilecek

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Exit mobile version