Anonymous Rusya’ya Siber Savaş İlan Etti

Ünlü hacker grubu Anonymous, Rusya’nın dünyayı karıştıran savaş hamlesine siber savaş ile karşılık vereceğini açıkladı. Ortalık kızışacak.
Rusya’nın Ukrayna’ya açtığı savaş sonrası dünya çapında tepkiler gelmeye başladı. Şimdi bir tepki de Anonymous ekibinden geldi. Dünyaca ünlü hack grubu Rusya’ya siber savaş açtığını resmi olarak duyurdu. Hack konusunda uzman olan Rusların bu saldırıları nasıl bertaraf edeceğini kestirmek güç. Ancak bu ekibin Rusya’nın belini bükeceği ortada.
Anonymous’taki hackerlar, Rus hükümetine karşı bir siber savaş ilan ettiklerini dünyaya duyurdu. Korsanlar, RT web sitesindeki siber saldırıların sorumluluğunu üstlendi. RT, 24 Şubat Perşembe akşamından bu yana sitede DDoS saldırılarının gerçekleştirildiğini bildirdi. Kanala göre saldırılar saat 17:00’de başladı. RT, DDoS saldırılarının gerçekleştirildiği adreslerin yaklaşık yüzde 27’sinin Amerika Birleşik Devletleri’nde olduğunu iddia etti. Ancak şu anda site çalışıyor.
Diğer bir haber ise mevcut durum nedeniyle, çeşitli ithalatçılar Rusya’ya araba tedarik etmeyi reddetmeye başladı. Bunlar arasında Audi, Volkswagen, Skoda ve diğer şirketler yer alıyor.
Dünyanın en büyük çip üreticisi Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC), Rus ortaklarına şirketin ABD’nin talebi üzerine işbirliği yapmayı reddedebileceğini bildirdi.
Rusya’nın savaş kararı ülkeye teknolojik açıdan çok pahalıya patlayacak. Ancak bunu Putin gibi bir yöneticinin öngörmemesi imkansız. Bu yüzden Rusya’nın gelecekte neler yapabileceğini kestirmek güç. Tüm yaptırımları göz önüne alan ve savaş maliyetini de hesaplayan Rusya, buna rağmen Ukrayna’yı bünyesine alıp SSCB’yi tekrar diriltmek istiyor. Bakalım neler olacak….