ColorOS 17 İçin Tarih Verildi
ColorOS 17, 17 Eylül’de resmi olarak tanıtılacak. Yeni sürümde büyük tasarım değişikliklerinden çok akıcılık, animasyonlar ve sistem genelindeki kullanım deneyimi öne çıkacak.

ColorOS 17, Oppo’nun Çin’de düzenleyeceği yıllık Developer Conference etkinliğinde 17 Eylül’de resmen tanıtılacak. Şirket burada yeni sürümün özelliklerini, desteklenecek cihazları ve yazılımın gelecek dönem planlarını açıklayacak. Güncellemenin Android 17 tabanlı olması bekleniyor ve hâlihazırda bazı Oppo, OnePlus ve Realme modellerinde kapalı beta testleri yürütülüyor.
Resmi tanıtımın ardından açık beta programının da kısa süre içinde başlaması bekleniyor. Böylece uygun cihazlara sahip kullanıcılar kararlı sürüm yayınlanmadan önce yeni arayüzü deneyebilecek. Oppo’nun küresel ColorOS 17 duyurusunu da aynı dönem içerisinde yapabileceği belirtiliyor.
ColorOS 17 Daha Akıcı Animasyonlara Odaklanıyor
Yeni sürümün en önemli görsel yeniliklerinden biri Fluid Fusion adı verilen animasyon sistemi olacak. Oppo’nun paylaştığı örneklerde düğmeler, alt gezinme çubuğu ve arama alanları gibi arayüz öğelerinin parmak hareketlerine göre esneyip şekil değiştirdiği görülüyor.

ColorOS 17 ayrıca sistem uygulamalarında ortak kullanılan yeni bir yüzen gezinme çubuğuna geçecek. Galeri, Telefon ve Saat gibi uygulamalarda benzer yapı kullanılacak. Bu yaklaşımın ekranın kenarlara kadar daha geniş kullanılmasını ve uygulamalar arasında daha tutarlı bir deneyim oluşturulmasını sağlaması hedefleniyor.

Oppo’nun ColorOS ekibinden daha önce gelen açıklamalar da yeni sürümün tamamen baştan tasarlanmayacağını gösteriyor. Şirket bu kez büyük özellik paketlerinden çok kararlılık, akıcılık ve kullanım hissini iyileştirmeye odaklanıyor. ColorOS 16 ile gelen üretkenlik, kişiselleştirme ve yapay zekâ özelliklerinin temeli korunacak.
ColorOS 17’nin kesin dağıtım takvimi ve desteklenen cihaz listesi 17 Eylül’deki etkinlikte netleşecek. Beta sürümleri yeni özellikleri erkenden denemek isteyenlere hitap edecek ancak olası hatalar nedeniyle günlük kullanım telefonlarında kararlı sürümü beklemek daha güvenli olabilir.
realme UI ve OxygenOS Dönemi Sona Eriyor! ColorOS 17’ye Geçiliyor
