Asus Zenfone Live Pil Testi!

Yeni bir pil testiyle karşınızdayız. Test masamızın bu defaki konuğu Asus Zenfone Live modeli oldu. Asus’un geçen yıl mayıs ayında duyurduğu giriş seviyesi akıllı telefonda 5 inç büyüklüğünde HD çözünürlüklü IPS LCD ekran yer alıyor.
Zenfone Live’ın işlemci biriminde dört çekirdekli Snapdragon 410, yazılım tarafında ise Android 6.0 Marshmallow işletim sistemi yer alıyor. Bu iki detay önemli, zira Snapdragon 410 üretim mimarisi (28 nm), Android 6.0 ise Google’ın pil tarafında işletim sistemine dahil ettiği birçok geliştirmeleri içermediği için Zenfone Live’ın pil kullanım süresine önemli etkilerde bulunuyor.

2GB RAM ve 16GB dahili depolamanın yer verildiği telefonda öne çıkan detayın ön kamera olduğunu belirtelim. 5 megapiksel çözünürlüklü ön kamera f/2.0 diyafram, 82 derece görüş açısı ve 1.4μm piksel boyutuna sahip. BeautyLive uygulaması aracılığıyla zahmetsizce üçüncü taraf sosyal ağlarda canlı yayın yapılmasını sağlayan kameraya, arka plandaki gürültüyü ortadan kaldırmak ve ses alımını artırma noktasında çift MEMS mikrofon eşlik ediyor. Ayrıca güzelleştirme modu ile selfie çekimlerinde kullanıcıya cilt rengi, gözlerin boyutu, hatta cilt lekelerini giderme gibi birçok yüz düzenleme özelliği sunuyor.
Lafı daha fazla uzatmadan Zenfone Live’ın pil kullanım testinde göz atalım ve telefonun bu noktada neler sunduğunu görelim.
Asus Zenfone Live özellikleri
- 5 inç büyüklüğünde 2.5D kavisli camla kaplı HD çözünürlüklü ekran
- Dört çekirdekli Snapdragon 410 işlemci
- 2 GB RAM, 16 GB dahili depolama
- 13 megapiksel arka kamera
- 5 megapiksel ön kamera, f/2.0 diyafram, 82 derece görüş açısı, BeautyLive canlı yayın uygulaması, güzelleştirme modu
- 2.650 mAh büyüklüğünde pil
- Android 6.0 Marhshmallow
Editörün notu: Asus Zenfone Live pil testi ve kısa süre içerisinde yayımlanacak inceleme videosunun bu kadar gecikmesindeki etkenin telefonunun Asus Türkiye tarafından bize geç gönderilmesinin neden olduğunu belirtelim. Telefonun 2018 giriş seviyesi modellerle kıyaslandığında eski bir donanım ve yazılıma sahip olduğunun altını bir kez daha çizelim.