Apple Watch Series 8 Hayat Kurtardı! Saatten Bir İlk

Alıcılarının eline henüz geçen Apple Watch Series 8, daha ilk günlerinde ilk hayat kurtarma işlevini yerine getirdi. İşte detaylar.

Apple Watch Series 8, 16 Eylül tarihinde piyasaya sürüldü. Alıcılarına daha yeni ulaşmaya başlayan akıllı saatin ilk hayat kurtarma haberi oldukça erken geldi. Jason Smith isimli bir kullanıcı, Watch Series 8’i annesine EKG taraması için taktı ve sağlığıyla ilgili bir rapor gönderdi. Daha sonra ise bu raporun ciddi bir hastalığa işaret ettiği ortaya çıktı. Gelişmenin detaylarına göz atalım.

Apple Watch Series 8 Artiyal Fibrilasyon Tespit Etti

Jason Smith isimli bir kullanıcı, henüz yeni elde ettiği Watch Series 8’in EKG işlevini denemek için annesinin koluna taktı. Daha sonra ise akıllı saat kullanıcının annesinde tuhaf bir şeyler olduğunu tespit etti. Akıllı saat, Smith’in annesinde dakikada 160 kalp atışı olduğunu ve “artiyal fibrilasyon” isimli bir hastalığı taşıyor olabileceğini aktardı.

Jason, annesinin artiyal fibrilasyon yaşadığının doktorlar tarafından onayladığını belirtti. En yakın acil servise giden anne tedavi edildi ve bazı dinlenme ilaçlarının yardımıyla tamamen iyileşti.

Jason daha sonra Twitter’da Apple,’a Tim Cook’a ve annesinin hayatını kurtaran Apple Watch Series 8’e teşekkür etti. Ardından Jason, Apple’ın akıllı saatlerini herkesin satın almasını tavsiye etti. Apple Watch Series 8’in ve diğer Apple akıllı saatlerin hayat kurtardığını görmek bizi mutlu ediyor. Gelişmeler için takipte kalın.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Exit mobile version