AndroidGenelMobilTeknoloji HaberleriYazılım & İnternet

Nereden Nereye! HTC marka ismini diğer üreticilere veriyor

Teknoburada'yı Google'da tercih edilen kaynak olarak ekleyin
+

İlk akıllı telefonda imzası bulunan HTC’nin geldiği son nokta eminiz ki birçok HTC hayranını fazlasıyla üzüyor. Bir dönem mobil dünyasının en önemli yenilikçileri arasında gösterilen firma son yıllarda büyük bir düşüş içerisine girdi. Akıllı telefon dünyasındaki gelişmelere ayak uyduramayan HTC fiyat tarafında da rekabetçi olamayınca kaçınılmaz son firmayı bugün zarar edecek duruma getirdi. Kara bulutları dağıtma için bazı gayrimenkuller satan HTC’nin tutunacağı son dallardan biri görünüşe bakılırsa isim hakkının satışa çıkarmak olacak. HTC marka ismini diğer üreticilere lisanslamak için görüşmelere başlamış durumda.

“Lütfen Kota Dostu TeknoBurada Android Uygulamamızı Marketten İndirin ve Kullanmaya Başlayın! Bize Destek Olun…”

HTC marka ismini satışa çıkarıyor

Gelen haberlere göre HTC ilk etapta Hintli Micromax, Lava ve Karbonn ile görüşmeler yürütüyor. Anlaşmanın yakın olduğu belirtilirken, firmaların isim hakkı için HTC’ye ne kadar ödeyeceği şu an için bilinmiyor.

Anlaşmaya göre seçilen şirketler HTC markası altında akıllı telefon üretip satacak. HTC ise satılan her telefondan telif hakkı alacak. Ayrıca HTC’nin bazı cihazların tasarımında da söz sahibi olup yine gelir sağlamayı planladığı ifade ediliyor.

Hindistan pazarı fiyat tarafında oldukça agresif bir pazar. Sözünü ettiğimiz yerli üreticilerin burada Xiaomi, Realme ve Samsung ile rekabet edebilmesi için fiyat / performans telefonları geliştirmek zorunda. Anlayacağınız yakın zamanda 150 $ seviyesinde HTC markası taşıyan telefonlar görmeye başlayacağız.

Honor 20 resmi görüntüsü, özellikleri ve fiyatıyla karşınızda

Mustafa Kılıç

Mustafa Kılıç uzun yıllardır teknoloji basınında görev alan ve teknolojiye çok düşkün bir kişidir. Hobi amaçlı yazdığı yazılar ile kullanıcılara en doğru teknoloji bilgilerini paylaşmaktadır. 2 Çocuk babası Mustafa Kılıç ayrıca iyi de bir Fenerbahçelidir.
Başa dön tuşu