Apple Artık Paraları Koyacak Çuval Bulamıyor!
Henüz 2025 yılından 1 ay bitmişken Apple bu yıla ait kazanç raporu istatistiklerini yayımladı. Kazanç rekor bildirdi.

Amerikalı bazı şirketler yılın son çeyreğindeki kazanç raporunu bir sonraki yılın ilk şirketi olarak yayımlıyor. Apple ise geçtiğimiz yıl son çeyreğe ait olan verileri 2025 yılı kazanç raporu olarak bildirdi. Cupertino merkezli teknoloji devi üç aylık dönemde rekor kazanç açıkladı. Verilere göre Apple 124,30 milyar dolar gelir beyan etti. Geçen yıl aynı dönemde 119,58 milyar dolar ile kıyaslanınca artış anlamına geliyor.
Apple 2025 Yılı İlk Çeyrek Kazanç Raporu ile Yüzü Gülüyor
Şirketin geliri Wall Street’in 124,13 milyar dolarlık beklentisini bile aşmış durumda. Apple‘ın hisseleri, yatırımcıların yüzlerini de güldürdü. Hisse başına 2,35 dolar bekleyen yatırımcılar 2,40 dolar ile beklentilerini aştı. Markanın gelirlerin dağılımına baktığımızda en yüksek kazanç kalemi tahmin ettiğimiz gibi iPhone oldu.
- Toplam gelir : 124,30 milyar dolar
- iPhone geliri : 69,14 milyar dolar
- Mac geliri : 8,99 milyar dolar
- iPad geliri : 8,08 milyar dolar
- Giyilebilir Cihazlar, Ev ve Aksesuarlar geliri : 11,75 milyar dolar
- Hizmet geliri : 26,34 milyar dolar
Apple CEO’su Tim Cook ise konuyla ilgili açıklamasında şimdiye kadar ki en iyi çeyreğini yaşadıklarını belirtti. Ayrıca Apple Intelligence’in daha fazla dile kavuşacağını ifade etti. Bu diller arasında Türkçe’nin de olacağını ümit ediyoruz.