Android 17 Beta 3 ile Uygulama İsimlerini Gizleyebiliyorsunuz
Android 17 Beta 3, yeni özellikle birlikte geliyor. Ana ekranda uygulama isimlerini gizleme seçeneği dikkat çekiyor.

Android 17 Beta 3, yayınlanmasıyla birlikte platform kararlılığına ulaşırken, kullanıcı tarafında dikkat çeken küçük ama etkili yenilikler de sunuyor. Özellikle ana ekran deneyimine yönelik değişiklikler, bu sürümde öne çıkan detaylar arasında yer alıyor.
Henüz final sürüme birkaç hafta olsa da Android 17 Beta 3, neredeyse tamamlanmış bir deneyim sunuyor. Bu da yeni özellikleri erkenden denemek isteyen kullanıcılar için önemli bir fırsat oluşturuyor.
Android 17 Beta 3 Uygulama İsimlerini Gizleme Özelliği
Android 17 Beta 3 ile birlikte Pixel Launcher tarafında uzun süredir beklenen bir özellik nihayet kullanıma sunuldu. Kullanıcılar artık ana ekrandaki uygulama ikonlarının altındaki isimleri tamamen gizleyebiliyor. Bu özellik daha önce yalnızca üçüncü parti launcher uygulamalarında bulunuyordu.

Yeni özellik, özellikle sade ve minimalist bir ana ekran tercih eden kullanıcıları hedefliyor. Uygulamaları ikonlarından tanıyabilen kullanıcılar için daha temiz bir görünüm sunulurken, duvar kağıdının da daha net şekilde ön plana çıkmasına imkan tanıyor.
Özelliği aktif etmek için ise birkaç basit adım yeterli oluyor. Ana ekranda boş bir alana uzun basarak “Wallpaper ve stil” menüsüne girildikten sonra ikon ayarları üzerinden “Show app names” seçeneği kapatılabiliyor. Bu işlem sonrasında uygulama isimleri tamamen gizlenmiş oluyor.
Her ne kadar küçük bir değişiklik gibi görünse de Android 17 Beta 3 ile gelen bu yenilik, kullanıcı deneyimini doğrudan etkileyen detaylardan biri olarak öne çıkıyor. Özellikle görselliğe önem veren kullanıcılar için bu tarz özelleştirme seçeneklerinin artması, Android’in esnek yapısını bir kez daha ortaya koyuyor.



