Güncel Teknoloji HaberleriMobirollerOnePlusOPPOOtomobilTeknolojiVivo

OnePlus, OPPO ve Vivo Otonom ve Elektrikli Araç İşine Giriyor!

Üç mobil devi OPPO, OnePlus ve Vivo otonom araç ve elektrikli scooterlar için girişimlere başladı. İşte gelişmenin detayları.

Telefon devleri başka sektörlere atılım yapmayı günümüzde artık ihmal etmiyor. Pazarlarını ve başka sektörlerde kendilerini geliştirmek isteyen OPPO, OnePlus ve Vivo Hindistan’da otonom araçlar ve elektrikli scooterlar için ticari marka başvurusunda bulundu.

Şirket, 1 Nisan şakasının bir parçası olarak 2019’da bir OnePlus Warp Car’ı ortaya çıkarmıştı. Araba, sadece 20 dakikalık bir şarjla Los Angeles’tan Las Vegas’a yolculuk gibi ironik şakalar vaat etmişti. O zaman bu yenilikçi küçük bir şakaydı, Ancak şirket tarafından yakın zamandda yapılan bir ticari marka başvurusu, bu durumun yakında gerçeğe dönüşebileceğini gösteriyor.

OnePlus, OPPO ve Vivo, Araçlar için Ticari Marka Başvurularında Bulundu

Ticari marka başvurusu 30 Mart 2021 tarihli ancak şimdi tespit edildi. OPPO ve Vivo, OnePlus, ticari marka başvurularında bulunmuş ancak üçü de reddedilmiş. Ancak şirketlerin ticari marka için tekrar başvuracağı da bilgilerde.

OnePlus Otonom

Çinli teknoloji devlerinin elektrikli araçlara olan yeni ilgisi sürpriz değil. Çin, son birkaç yılda elektrikli araç alanında yüksek bir büyüme gördü ve herkes pastadan payını alma çabasında. Farklı alanlardan çeşitli markalara yatırım yapıldı ve kendi ürünlerini ortaya çıkardı.

Bu üç şirkete dahil olarak Xiaomi, yakın zamanda resmi olarak bir elektrikli araç işletmesini kaydetti. Akıllı telefon şirketleri arasındaki yarışa da şu anda öncülük ediyor. Şu anda bu üç şirketin otonom veya elektrikli araçlarının piyasaya sürülmesime daha çok var. Ancak yakın zamanda eletrikli scooterlarını piyasada görebiliriz. Gelişmeler için takipte kalın.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu