Bayraktar İHA için Ülkeler Sıraya Giriyor!

Türkiye’nin ürettiği Bayraktar iHA için dünya devleri sıraya girdi. İnsansız hava aracımız dünyada yok satacak gibi görünüyor.
Ülkemizin yükselen savunma sanayimizde teknolojisinin son nimetleri kullanılmaya devam ediliyor. Bayraktar İHA ile büyük beğeni toplayan Türkiye, diğer ülkelere peynir ekmek gibi İHA satacak gibi görünüyor. Bangladeş, Rusya-Ukrayna ihtilafının ortasında sıkça gündeme gelen popüler Bayraktar TB2 insansız savaş hava araçlarını satın alacak.
Türkiye’nin Bangladeş Büyükelçisi Mustafa Osman Tufan’a atıfta bulunan Prothom Alo’ya göre, Bangladeş hükümeti İHA’ların satın alınması konusunda zaten anlaşmaya vardı. Büyükelçi, Bangladeş Silahlı Kuvvetleri’nin Bayraktar’ın üreticisi Baykar Teknoloji ile anlaşma imzaladığını kaydetti. Osman Tufan, “Detay veremem ama Bangladeş ile Türkiye arasında insansız hava araçları konusunda işbirliği olduğunu teyit edebilirim.” ifadelerini kullandı.
2021’de Bangladeş’in Türkiye Büyükelçisi Mosud Mannan, Anadolu Haber Ajansı’na ülkesinin Türk insansız hava araçları satın almayı düşündüğünü söyledi. Güney Asya ülkesi, daha önce ikili bir savunma işbirliği anlaşması kapsamında Türkiye’den mayın koruma araçları, çok amaçlı füze savunma sistemleri ve zırhlı araçlar satın almıştı.
Bayraktar TB2’nin tasarımcıları, drone’ların Ukrayna’da iyi performans göstermesinin ardından kelimenin tam anlamıyla tüm dünyanın arkalarında dizildiğini doğruladı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Vladimir Putin’in Rusya’da Türk insansız hava araçları üretmeyi teklif ettiğini de doğruladı. Ancak Dışişleri Bakanlığı ise Bayraktar insansız hava araçlarının üretiminde işbirliği konusunda Rusya ile müzakere edildiğine dair söylentileri yalanladı.

Türkiye, topraklarında Baykar fabrikasına ev sahipliği yapmak isteyen BAE’den de benzer bir teklif aldı. İstanbul merkezli Baykar firmasını yöneten Selçuk Bayraktar, insansız hava araçlarının teknolojinin modern savaşta nasıl devrim yarattığını gösterdiğini söyledi. Baykar şu anda yılda 200 Bayraktar TB2 drone üretebiliyor. Dünyaya örnek olan ve imrendiği bir savunma sanayimiz ile gurur duymamız gerekiyor.