AndroidGenelMobilTeknoloji HaberleriYazılım & İnternet

Son MIUI 10 güncellemesi kullanıcıları büyük bir dertten kurtarıyor

Teknoburada'yı Google'da tercih edilen kaynak olarak ekleyin
+

MIUI 10 sürümü Xiaomi telefonlara birçok yenilik getirdi. Bunlar arasında dikkat çekenlerden birinin tam ekran hareketleri olduğunu söyleyebiliriz. Kullanıcılar, buton ve hareketler menüsünden tam ekran hareketleri aktif edebiliyor, ancak bu defa da Google Asistan hizmetini çalıştırmak imkansız hale geliyor.

“Lütfen Kota Dostu TeknoBurada Android Uygulamamızı Marketten İndirin ve Kullanmaya Başlayın! Bize Destek Olun…”

Malumunuz birçok Android telefonda, ana ekran / home butonuna uzun basılarak Google Asistan hizmetine erişim sağlanıyor. Tam ekran hareketlerin bu butonlar gizlenince sesli asistana erişim de mümkün olmuyor.

Neyse ki Xiaomi MIUI 10.2.1 güncellemesiyle birlikte bu can sıkan durumu ortadan kaldırıyor. Xiaomi, kısa süre OnePlus’ın Açık Beta 3 güncellemesine dahil ettiği gibi yönteme benzer bir çözümle artık tam ekran modunda Google Asistan’a erişimin önünü açıyor. Peki nasıl mı?

MIUI 10 güncellemesi
MIUI 10 güncellemesi

Xiaomi kullanıcıları artık güç tuşuna yarım saniye basarak Google Asistan’ı aktif edebilecek. Bu özellik şu an buton ve hareketler bölümünde pasif durumda. Google Asistan’ı kullanabilmeniz için aktif etmeniz gerekiyor.

 

Xiaomi Black Shark 3 sürpriz bir özellikle geliyor

Mustafa Kılıç

Mustafa Kılıç uzun yıllardır teknoloji basınında görev alan ve teknolojiye çok düşkün bir kişidir. Hobi amaçlı yazdığı yazılar ile kullanıcılara en doğru teknoloji bilgilerini paylaşmaktadır. 2 Çocuk babası Mustafa Kılıç ayrıca iyi de bir Fenerbahçelidir.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu