Artık Samsung’un da Tim Cook’u Var
Samsung, Apple’ın katlanabilir telefon pazarına girmesini fırsata çevirdi. Şirket, Galaxy Z Fold8 reklamında adı gerçekten Tim Cook olan bir emlak danışmanını kullandı.

Samsung, Apple’ın iPhone Duo ile katlanabilir telefon pazarına giriş yapmasının hemen ardından oldukça alaycı bir reklam kampanyası hazırladı. Samsung Yeni Zelanda tarafından yayımlanan videoda, adı gerçekten Tim Cook olan bir emlak danışmanı Galaxy Z Fold8’i tanıtıyor.
Videoda “Tim Cook’un bir duyurusu var. Üstelik bu kez Galaxy hakkında” ifadeleri kullanılıyor. Reklamda yer alan Tim Cook, Yeni Zelanda’nın Palmerston North bölgesinde Harcourts bünyesinde çalışan bir emlak danışmanı. Böylece Samsung, Apple’ın eski CEO’sunun ismini taşıyan gerçek bir kişiyi reklam yüzü haline getiriyor.
Samsung Galaxy Z Fold8 İçin Apple’a Gönderme Yaptı
Kampanyanın zamanlaması tesadüf değil. Apple kısa süre önce ilk katlanabilir telefonu iPhone Duo’yu tanıttı. Samsung ise bu kategoride 2019’da çıkan ilk Galaxy Fold’dan bu yana faaliyet gösteriyor ve son reklamlarında özellikle bu deneyim farkını öne çıkarmaya çalışıyor.
Galaxy Z Fold8, temmuz ayında 5,5 inç dış ekran ve 7,6 inç iç ekranla satışa çıktı. Telefon 201 gram ağırlığında ve Samsung tarafından bugüne kadarki en hafif Fold modeli olarak tanımlanıyor. iPhone Duo da 7,6 inç iç ekran kullanıyor ancak 254 gram ağırlığında.
Samsung, uzun süredir Apple’ı doğrudan veya dolaylı biçimde hedef alan reklam kampanyalarıyla biliniyor. Daha önce iPhone’un tasarım tercihleri, eksik özellikleri ve geç gelen yenilikleri üzerinden göndermeler yapan şirket, bu kez yalnızca bir isim benzerliğini kullanarak daha sade ama etkili bir espri yapmış durumda.
Yeni kampanya aynı zamanda Samsung’un “Welcome to Foldables” mesajını da güçlendiriyor. Apple ilk kez bu kategoriye girerken Samsung yıllardır katlanabilir telefon geliştiriyor. Şirket de bu avantajı hem deneyim hem de pazarlama tarafında mümkün olduğunca öne çıkarmaya çalışıyor.



