Akıllı TelefonGüncel Teknoloji HaberleriVivo

vivo X300 Ultra İçin 200 mm ve 400 mm ZEISS Telefoto Lensler Tanıtıldı

vivo, yaklaşan X300 Ultra modeli için 200 mm ve 400 mm ZEISS telefoto genişletici lenslerini duyurdu. Telefonun zoom yetenekleri artacak.

vivo, akıllı telefon fotoğrafçılığında uzun menzilli çekim yeteneklerini geliştirmek amacıyla yaklaşan amiral gemisi modeli vivo X300 Ultra için iki yeni ZEISS telefoto genişletici lens tanıttı. Daha önce Mobil Dünya Kongresi 2026 kapsamında sergilenen 400 mm tele dönüştürücü yeniden gündeme gelirken, şirketin ürün yöneticisi Han Boxiao aynı zamanda 200 mm’lik yeni bir versiyonun da detaylarını doğruladı. Bu aksesuarlar, görüntü netliğini korurken cihazın zoom kapasitesini önemli ölçüde genişletmek amacıyla geliştirildi.

Tanıtılan ilk aksesuar olan G2 Ultra, 400 mm eşdeğer odak uzaklığı sunan güçlü bir telefoto genişletici olarak öne çıkıyor. Özellikle içerik üreticileri için tasarlanan bu lens, vivo X300 Ultra’nın 200 megapiksel periskop telefoto kamerasıyla birlikte çalışıyor. Temel 1x zoom değeri olarak 23 mm eşdeğer odak uzaklığı kullanıldığında sistem yaklaşık 17,4 kat saf optik zoom sağlayabiliyor. Şirket ayrıca telefoto kameranın yaklaşık 3 derece optik stabilizasyon sunduğunu ve yeni takip sisteminin 60 fps’ye kadar odak takibini sürdürebildiğini belirtiyor. Uzatma lensi takılıyken bile sistemin CIPA 4.5 seviyesinde stabilizasyonu koruduğu ifade ediliyor. Bu sayede kullanıcıların 1600 mm gibi oldukça uzun odak uzaklıklarında bile kullanılabilir fotoğraflar çekebilmesi hedefleniyor.

blank

vivo, daha taşınabilir bir alternatif olarak ikinci nesil 200 mm G2 telefoto genişletici modelini de tanıttı. Bu versiyon daha hafif ve kompakt bir yapıya sahip olacak şekilde yeniden tasarlandı. Şirket, ağırlığın yaklaşık yüzde 27 azaltılarak 153 gram seviyesine indirildiğini ve genel boyutların da küçültüldüğünü belirtiyor. Daha küçük gövdesine rağmen optik yapı da geliştirildi. Yeni lens sistemi 13 eleman yerine 15 eleman içeriyor ve bu sayede görüntü netliğinin artırılması hedefleniyor. Ayrıca sistemin CIPA 6.5 seviyesinde stabilizasyon sunabildiği ifade ediliyor. vivo, bu kompakt tasarımın telefoto performansından ödün vermeden günlük kullanımda daha pratik bir deneyim sunacağını belirtiyor.

blank

Tanıtılan bu aksesuarlar, vivo’nun ZEISS ile birlikte geliştirdiği daha geniş kamera ekosisteminin bir parçası olarak görülüyor. Sistem, 14 mm ultra geniş açıdan başlayarak 35 mm standart lens ve 85 mm portre odak uzaklığına kadar farklı seçenekler sunuyor. Ayrıca mevcut vivo X300 modelleriyle çalışan 2.35x ZEISS telefoto genişletici de ekosistemin bir parçası ve bu aksesuarın büyük olasılıkla vivo X300 Ultra ile de uyumlu olması bekleniyor.

 

vivo X300 Ultra’nın Kamera Özellikleri Ortaya Çıktı

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu