Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsungTeknoloji

Galaxy S7 için Android 13 Geliyor!

Geliştiriciler, Samsung’un yapamadığını yapıyor ve Galaxy S7 için Android 13 güncellemesini hazırlamaya başladı. İşte detaylar.

Google, geçtiğimiz ay sürpriz bir şekilde Android 13’ün kararlı sürümünü yayınlamıştı. Yeni sürümün yayınlanması ile birlikte Android Açık Kaynak Projesi’nin (AOSP) bir parçası olarak kaynak kodları yayınlandı. Bu, geliştiricilerin ve meraklıların çeşitli cihazlar için en son Android 13 güncellemesini oluşturmaya başlayabilecekleri anlamına geliyordu. Bükün ise Galaxy S7 için Android 13 güncellemesinin testleri başladı.

Tabii ki de bu testler Samsung tarafından başlamadı. Samsung’un unuttuğu S7 serisine bu güncelleme resmi olmayan yollar ile gelecek. Geliştiriciler Samsung’un altı yaşındaki amiral gemisi Galaxy S7 için Android 13 tabanlı bir yapı oluşturdu. Android 13 tabanlı LineageOS 20 üzerine inşa edilen bu güncellemenin beş yaşındaki Galaxy S8 ve Galaxy Note 8 için de mevcut olacağını belirtelim.

Beta testleri için geliştirme şaşırtıcı derecede istikrarlı olduğu söyleniyor. Wi-Fi, Bluetooth, parmak izi tarayıcı, ses, kameralar, donanım hızlandırma vb. gibi temel özelliklerin çoğunun iyi çalıştığı bildiriliyor. Ancak illa ki bu sürümde bir takım sorunlar olacak.

Android 13

XDA Developers topluluğundan Ivan_Meler tarafından geliştirilen bu derlemeyi günlük kullandığınız telefonlarınıza yüklememenizde fayda var. Çünkü sürüm her an çökebilir ve olmadık yerde telefonunuz kullanılmaz hale gelebilir.

Samsung’un artık bu eski telefonları için güncelleme desteği sanmadığını da belirtelim. Eğer güncel bir sürüm kullanmak istiyorsanız bu tip çözümlere yöneltebilirsiniz. Ancak bu çözümlerin pek güvenli olmadığını da göz önünde bulundurun.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu