Akıllı TelefonAndroidAndroid GüncellemeGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerOPPO

OPPO A74 Android 12 / ColorOS 12 Türkiye’de Başladı

OPPO A74 Android 12 güncellemesi nihayet ülkemizde dağıtıma sunuldu. ColorOS 12 güncellemesi bakalım hangi gelişmeleri içeriyor.

Geçen yaz döneminde Türkiye’ye giriş yapan OPPO A74 Android 12 güncellemesini almaya başladı. Ülkemiz kullanıcıları tarafından da indirilebilen güncellemeyi dilerseniz Ayarlar menüsünden sorgulatabilirsiniz. ColorOS 12 sürümünü içeren güncelleme ek olarak telefonun güvenlik düzeyini daha yeni bir versiyona yükseltiyor.

OPPO A74 Android 12 Yenilikleri

Android 12 tabanlı ColorOS 12 güncellemesi, Android 12’nin Material You tasarım anlayışıyle birlikte kullanıma sunuluyor.  ColorOS 12 güncellemesi hem konfora hem de dayanıklılığa odaklanıyor. OPPO’nun çalışmaları sonrasında 3 yılda yüzde 2,75 oranında daha düşük bir sistem yaşlanma oranı, ortalama  yüzde 30 daha az bellek kullanımı ve yüzde 20 daha düşük pil tüketimi kaydedildi. Bu politika yeni güncellemede de uygulanacak.

Firmanın geliştirdiği Quantum Animation Engine, gerçeğe yakın animasyon efektleri elde etmek için 300’den fazla geliştirilmiş animasyon kullanıyor. Direnme, durağan kalma ve geri tepki verme gibi fiziksel davranışları taklit eden bu özellik, daha gerçekçi ve sezgisel olması için genel deneyimi insan beyninin bilişsel yapısına ve alışkanlıklarına daha uyumlu hale getiriyor.

Doğan İpek isimli takipçimize ekran görüntüsü için teşekkür ederiz.

OPPO, yeni işletim sisteminde gizliliğe de önem veriyor. Gizlilik Panoları, Yaklaşık Konum Paylaşımı ve Mikrofon ve Kamera Göstergeleri’nin dahil olduğu yalnızca Android 12’ye özgü tüm gelişmiş güvenlik ve gizlilik özellikleri bu arayüzde yer alıyor. Ayrıca firmanın geliştirdiği Özel Sistem, Özel Kasa ve Uygulama Kilidi gibi faydalı özellikler de bu arayüzde bulunacak.

OPPO, depolama ve işleme yoluyla veri uyumluluğunu iyileştiriyor. Dünyanın çeşitli yerlerinde konuşlandırılmış sunucular sayesinde OPPO, kullanıcı verilerinin, tescilli bir protokol kullanılarak yakın sunuculara iletildiğini ve düz olmayan metin formatında kaydedilip koruyor.

OPPO ColorOS 12

Türkiye fiyatı şu sıralar en düşük 4.300 TL seviyesinde olan OPPO A74’ün başlıca özelliklerini hatırlayalım. Telefonda 6.43 inç büyüklüğünde Full HD+ çözünürlüğünde 60Hz AMOLED ekran yer alıyor.

Gücünü Snapdragon 662 işlemcisinden alan telefonun bellek birimi 4GB RAM + 128GB depolama olarak karşımıza çıkıyor. OPPO A74’ün arkasında üç kamera yer alıyor. 48 megapiksel ana kameraya 2 megapiksel makro ve 2 megapiksel derinlik kameraları eşlik ediyor. ön bölüme konumlandırılan kamera ise 16 megapiksel çözünürlüğünde.

33 watt hızlı şarj destekli 5.000 mAh pil ve ekran altı parmak izi tarayıcısı telefonun öne çıkan diğer özellikleri.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu