DonanımGüncel Teknoloji Haberleri

SSD Almak İçin Elinizi Çabuk Tutun, Fiyatlar Fırlayabilir!

SSD üreticilerinin artan NAND fiyatlarından dolayı depolama ürünleri fiyatları artışlarını tüketicilere yansıtmaya başladı.

SSD fiyatları, son zamanlarda artmaya başladı. Çinli endüstri uzmanları, artan NAND fiyatlarından dolayı, SSD ve ilgili depolama ürünlerindeki fiyat artışlarının tüketiciye yansımaya başladığını belirtti. Üretim kesintisi yaşayan firmalar, NAND flash bellek fiyatlarını artırmaya başladı ve sebepler depolama fiyatlarında artışlar yaşandı. Bir tür NAND flash bellek olan TLC’nin toptan satış pazarında 256 GB için birim başına 25,5 dolara, daha yüksek 512 GB için ise birim başına 48,5 dolara ulaştığı ve bu rakamın önceki çeyreklere göre çok daha yüksek olduğu bildiriliyor.

Birim Başına SSD Fiyatları Oldukça Artış Yaşadı

Phison ve Western Digital gibi sektörde lider firmaların art arda kademeli olarak NAND fiyatlandırmasında %55 gibi bir fiyat artışı yaşatması ilk ipucuydu. Azalan talep ve tedarik zinciri kesintileri nedeniyle şirketlerin mali durumlarını toparlamanın depolama fiyatlarını arttırmaktan geçtiğini gördü.

Eğer siz de SSD satın almak istiyorsanız elinizi çabuk tutun. Çünkü fiyatların %50 civarı artacağı tahmin edililiyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu