Akıllı TelefonCep TelefonuGüncel Teknoloji HaberleriTeknoloji

Dxomark’a Göre En İyi Ekrana Sahip Telefonlar

Dxomark kıyaslama sitesine göre en iyi ekrana sahip telefonlar listesini derledik. Listenin ilk 5'i iki markaya ait.

Akıllı telefon alırken ilk olarak bütçemizi göz önünde bulunduruyoruz. Bütçe doğrultusunda kamerası, ekranı, işlemcisi gibi etkenler alım kriterlerimizi belirliyor. Bir akıllı telefonun belki de en önemli bileşeni ekranı. Günümüz amiral gemisi telefon üreticileri de bu nokta üzerinde yoğunlaşıyor. Popüler kıyaslama sitesi Dxomark, akıllı telefonları ekran, kamera, ses ve batarya gibi farklı kategorilerde inceleyerek kullanıcıların beğenisine sunuyor. Biz de bugün bu yazımızda en iyi ekrana sahip akıllı telefonlar listesi hazırladık. Listesin ilk 5’ini iki adet marka oluşturuyor. İşte o liste…

En İyi Ekrana Sahip Telefonlar Listesinin Zirvesinde Samsung Bulunuyor

Listenin ilk sırasında geçtiğimiz ay tanıtılan Samsung S24 serisinin tepe modeli S24 Ultra bulunuyor. 155 puana sahip amiral gemisinde 6,8 inç Dinamik AMOLED 2X ekran bulunuyor. 1440 x 3120 piksel çözünürlük ve 505 ppi yoğunluk ile çok yoğun güneş altında bile yansımaları önleyen özel bir koruma camı bulunuyor.

İkinci ve üçüncü sırada Google Pixel 8 serisi bulunuyor Pixel 8 ve 8 Pro 154 puanla listenin devamında bulunuyor. Dış mekan ve düşük ışıkta yüksek görüntü kalitesi ve fotoğraf, videoda doğru otomatik odaklama ile güzel kullanıcı deneyimi vaat ediyor.

Listenin 4. ve 5. sırasında ise S24 serisinden S24 ve S24+ bulunuyor. Pixel 8 serisi gibi 154 puana sahip iki model de çok iyi görüntüler elde etmenizi sağlıyor. Listenin devamında ise 6. sırada Z Fold 5 ve 7. sırada ise Pixel Fold modeli bulunuyor. Apple ise bu listede kendine 15 Pro Max ile 9. sırada yer buldu. İşte en iyi ekrana sahip telefonlar:

S24 Ultra Dxomark Ekran
Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
3
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu