Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriLGMobirollerTeknoloji

2021 model Mercedes-Benz S Serisi LG OLED ekran ile desteklenecek!!!

Otomobil sektörünün başta gelen şirketlerinden Mercedes Benz, S serisi modellerinde 12.8 inçlik LG OLED ekranlara yer verecek.

Teknolojinin gelişmesi ve popülaritesinin artmasıyla birlikte OLED ekranlar hız kesmeden daha fazla alanlara yayılmaya devam ediyor. Akıllı telefonlardan Televizyonlara kadar ulaşan bu teknoloji, şimdi de otomobillere geliyor. Alman teknoloji devi Mercedes Benz, 2021 model S serisi araçlarında  LG‘ nin  12.8 inçlik OLED ekranlarına yer verecek.

Yabancı basında çıkan haberlere göre Mercedes Benz, yeni S serisi araçlarının tümünü OLED ekranlar ile donatacak; Yani tüm araçlar standart olarak OLED ekran ile gelecek.

LG-OLED

Bunun yanı sıra Mercedes-Benz, S serisi otomobiller için  gereken OLED ekranı, LG’nin yan kuruluşu olan LG Display tarafından sağlayacak. Zaten bu iki şirket 2016’dan beri birbirleri ile irtibat halindeydiler.

Buna ek olarak  Mercedes-Benz’in 2018 modelleri içinde, isteğe bağlı OLED arka lambalar yine LG Display tarafından tedarik edilebilecek.

Mercedes-Benz-LG-OLED

OLED Ekran nedir?

LED ve LCD gibi bir ekran teknolojisi olan OLED ya da adının Türkçe açılımıyla Organik Işık Yayan Diyotlar, LED teknolojisinin farklı bir versiyonudur. OLED’i genel olarak diğer ekran teknolojilerinden ayıran özelliği yarı iletkenlerden geçen elektrik sayesinde ışığın oluşması ve ışığın ekranın alt katmanında yer alan yayıcı tabadaki deliklerine ışığın yöneltilmesiyle görüntü vermesidir. Bu teknoloji ilk olarak Kodak tarafından üretilmiştir.

Bakalım Mercedes Benz, S serisine katacağı OLED ekranlar ile beğenileri kazanabilecek mi? Bekleyip görelim.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu