Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

2020 yılında 108 megapiksel ve 10x Zoom’a hazır olun! Her şey değişiyor!


Akıllı telefon pazarında bundan yıllar önce başlayan megapiksel savaşlarında Nokia 1020 o dönemde 41 megapiksel bir kamera ile karşımıza çıkmıştı. Daha sonra Oppo Find 7, 13 megapiksel kamera sensörü ile Ultra HD adını verdiği teknoloji ile 50 megapiksellik fotoğraflar çekebildi ve bu dönemden sonra megapiksel savaşları yerini diyafram savaşlarına bıraktı. Bir süredir sensör büyüklüğü savaşları başlamıştı ki; son günlerde megapiksel savaşlarına geri dönüldüğünü görüyoruz. Sony ve Samsung 48 megapiksel kamera sensörlerini pazara sunmaları ile birçok telefonda bu sensörler kullanılmaya başlandı. Bugün ise mobil pazarın son dönemdeki popüler sızdırmacısı @IceUniverse yaptığı açıklama ile önümüzdeki yıl 108 megapiksel telefonlara hazır olmamızı belirtti. 

Üstte yayınladığı görsel ile bu açıklamayı yapan @IceUniverse bu noktada sanki Galaxy Note 10‘a atıfta bulunmuş gibi görünüyor. Zira paylaşılan görseldeki telefon bariz bir şekilde Galaxy Note 10‘a benziyor ama Galaxy Note 10‘nun da 12 megapiksel kamera ile geleceğini biliyoruz.

@IceUniverse yaptığı yorumlara devam ediyor ve önümüzdeki yıl 10X Optik Zoom teknolojisinin karşımıza çıkacağını dile getiriyor. Bugün Oppo Reno 10X Zoom modelli telefonlar satılıyor ama bildiğiniz üzere o telefon 5X optik zoom yapıp 10X Zoom teknolojisini dijital zoom ile karıştırarak hybrit bir şekilde karşımıza getiriyor.

2020 yılı mobil sektör için gerçekten inovasyonlar ile dolu bir yıl olacak bu kesin… Peki siz 2020 yılında en çok hangi teknolojiyi merak ediyorsunuz? Lütfen haberin altındaki yorum kısmına yorumlarınızı bırakın…

Apple eski iPhone’ların satışını durdurdu! Sadece tek model satılacak!

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu