Akıllı TelefonAndroidAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiMobirollerOPPOSamsungTeknolojiXiaomi

2020 satış rakamları açıklandı! Koronavirüs 2 – Mobil Pazar 0

Bugün açıklanan rapor ile birlikte 2020 satış rakamları ikinci çeyrek sonuçları resmen ortaya çıktı. Apple yine coştu. Peki ye Android pazarı?

Son dönemde dünya üzerinde yaşanan Koronavirüs salgını öyle bir noktaya geldi ki; ikinci dalganın başladığından endişe duyuluyor. Ülkemizde özellikle tatil yerlerinde COVID-19 tehlikesi bitmiş gibi bir algı olsa da, tehlike her geçen gün büyüyor. Koronavirüs birçok sektörü ciddi anlamda vurdu ve bu sektörlerden en önemlisi de mobil pazar oldu. 2020 satış rakamları ilk çeyrekte içler acısı bir durum yaşamıştı ve bugün de ikinci çeyrek satış raporları açıklandı.

Görünen o ki; pandemi sonrasında yaşanan satışlardaki, düşüş Apple hariç devam ediyor. Canalys’in son raporu, 2020’nin ikinci çeyreğinin sonunda küresel akıllı telefon pazarının mevcut durumunu özetliyor. Genel akıllı telefon pazarı, COVID-19 nedeniyle bu yılın ilk çeyreğinden bu yana keskin bir şekilde düşüyor olsa da, Apple bu dönemde satış rakamlarını arttıran tek firma oldu. Apple‘ı da kurtaran şey takdir edersiniz ki iPhone SE 2020 oldu. Peki genel durum ne?

Listeye baktığımızda en büyük düşüşü Samsung tarafında görüyoruz. Güney Koreli üretici geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre %30 daha az telefon satıyor. Bu noktada bir büyük düşüş de OPPO tarafında görülüyor. Çinli üretici de geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre %16 pazar kaybediyor. Xiaomi %10 ve Huawei Çin pazarının baskısına rağmen %5 küçülüyor. Apple ise satışlarını geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre %25 daha da arttırıyor.

Bakalım önümüzdeki süreç bize neler gösterecek. Düşüşün üçüncü çeyrek itibariyle duracağını öngörüyoruz…

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu