Akıllı TelefonAppleGeneliPhoneTeknoloji

2018 model iPhone telefonlar hakkında ilk bilgiler geldi

Nakliye işlemlerinin hızlanması ve küresel pazarda günden güne iPhone X’e erişimin artmasıyla beraber, aslında 2018 model iPhone’lar için henüz konuşmanın çok erken olduğunu düşünebilirsiniz. Ancak ünlü KGI Securities analisti Ming-Chi Kuo, 2018 model iPhone telefonlara dair ilk tahminlerini paylaştı.

Kuo’ya göre 2018’de üç yeni iPhone model ile karşılaşmamız olası görünüyor. Bu modellerden ikisinin, tıpkı iPhone X gibi OLED ekran teknolojisine sahip olacağına analizde yer verilirken, bir diğer modelin ise LCD ekranla geleceği belirtiliyor. Kuo’nun analizleri, gelecek iPhone modellerinin ekran boyutlarını da içeriyor.  OLED ekranlı iPhone modelleri için sırasıyla 5.8” ve 6.5” boyutunda ekranlara sahip olacakları belirtilirken, çerçevesiz LCD ekranın boyutu ise 6.1” olarak belirtiliyor.

Analist Kuo ayrıca 2018’de çıkacak iPhone fiyatlarına da atıfta bulunarak, özellikle dikkatleri çeken LCD panelli modelin fiyatına dair bir öngörüde bulundu. Modelin ABD fiyatının 649-749$ arasında olacağını öngören analist, bunun elbette başlangıç fiyatlarını oluşturacağını ilave ediyor.

Bizim düşüncemiz, OLED ekranlı iki model arasında ciddi bir donanım farkıyla karşılaşacağımız yönünde. Ayrıca, LCD panelin teknik açıdan bakıldığında daha düşük bir piksel yoğunluğuna sahip olacağını söylemek hiç de zor değil. Bu nedenle, OLED ekranlı modellere göre daha uygun fiyatlı bir iPhone’dan bahsedebilecek miyiz, bunu zaman gösterecek.

Tabii ki bu veriler yalnızca birer analizden ibaret. Apple’ın her yıl olduğu gibi, 2018 yılının ikinci yarısında yeni modelini / modellerini tanıtması bekleniyor. Henüz kesin veriler için konuşmak oldukça erken olduğundan, şimdilik sadece bir tahmin olarak bu bilgileri kabul etmekte fayda var.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu