Güncel Teknoloji HaberleriOtomobil

1500 Beygirlik Bugatti Chiron Pur Sport Benzini Resmen İçiyor

Dünyanın en güçlü otomobili Bugatti Chiron Pur Sport 1500 beygir gücü ile ne kadar benzin tüketiyor olabilir? Benzinliğiniz var mı?

Otomobil almak artık birçoğumuz için hayalden bile öte bir noktaya geldi. Bundan kısa bir süre önce 350 bin TL’ye satılan araçların bugün 450 bin TL’ye satıldığını görüyoruz. Artan maliyetler, dolar kurundaki dengesizlik ve alım gücümüzdeki düşme araçlara uzaktan bakmamamıza sebep olurken 3,5 milyon dolara satılan dünyanın en güçlü otomobili unvanını elinde bulunduran Bugatti Chiron Pur Sport ise peynir ekmek gibi satıyor.

Araç tam 1500 beygir gücünde. Bunun ne demek olduğunu şöyle söyleyebiliriz. Giriş seviyesi bir Clio 72 beygir civarlarında güç üretiyor. Süper Spor diye geçen araçların ise 550 beygir seviyelerinde olduğunu biliyoruz. Yani bu araç tam bir canavar. 8 litre 16 silindir V16 motoru ile bu aracın ne kadar benzin tükettiği herkes tarafından merak ediliyordu.

Bugün ABD Çevre Koruma Ajansı (EPA) aracın yakıt tüketimi ile ilgili verileri bizlere sundu. EPA’ya göre Bugatti’nin canavarı 100 km’de ortalama 23,5 litre yakıt tüketimine sahip. Şehir içinde ise 29,4 litre ve yol modunda (basmadan) hiper otomobil 100 km’de sadece 18 litre benzin tüketiyor. Aracın benzin deposu ise tam 100 litre.

Tabii bu verilerin akıllı uslu kullanımda geçerli olduğunu da belirtelim. Zira bu aracın belli devir ve belli hızlar altında tüm silindirlerinin çalışmadığını da hatırlatmak gerekiyor. Bu araca 3,5 milyon dolar veren kişilerin bizler gibi benzin derdi olacağını pek düşünmesek de bu gereksiz bilgiyi de siz değerli okuyucularımız ile paylaşmak istedik…

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu