Akıllı TelefonAndroidGüncel Teknoloji HaberleriRedmiXiaomi

Redmi Telefonlarda Kamera Sayısı İkiye Düşecek

Yeni bir rapora göre Redmi marka telefonlarda makro ve derinlik kamera birimleri kaldırılacak. Bunun yerine iki kameralı sistem olacak.

Markalar özellikle giriş ve orta segmentteki modellerin kamera sayılarını azaltma yoluna gidiyor. Hatırlayalım ilk olarak Samsung, Galaxy A serisi modellerde derinlik sensörünü kaldırdı. Benzer bir hamle şimdi Xiaomi’den geliyor. Marka kamera sayısını azaltma konusunda Samsung’a göre daha agresif olacak. iddiaya göre Redmi marka telefonlar sadece iki kamera ile donatılacak. Makro ve derinlik sensörleri kaldırılacak.

Digital Chat Station adlı bilgi kaynağı tarafından yapılan son paylaşımda, gelecekteki Redmi telefonlarında derinlik ve makro kameralar hariç yalnızca çift kamera kurulumuna yer alacak. Bu da telefonların sadece bir ana ve bir de ultra geniş açılı kamera taşıyacağı anlamına geliyor.

Redmi telefonların iki kamera ile sınırlandırılması kararı olumlu ya da olumsuz olarak yorumlanabilir. Ancak bu değişiklik telefon fiyatlarının düşmesi ile sonuçlanırsa oldukça mantıklı bir çözüm olarak görülebilir.

Redmi marka telefonlar genellikle Xiaomi’yi orta ve giriş seviyesinde başarı ile temsil ediyor. Son dönem Note serisi telefonlara baktığımızda kimi modellerde OIS destekli kameralara yer verildi. Öte yandan yeni modellerle birlikte makro kamera ihtiyacı, otomatik odaklamalı ultra geniş açılı kameralarla giderilecektir.

Google Pixel telefonlar, gelişmiş yazılım işleme özellikleri sayesinde nispeten vasat sensörler kullanarak yıllar içinde etkileyici sonuçlar elde etti. Geleceğin Redmi telefonlarının kameralarında böyle bir gelişme sizce beklenebilir mi?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu