Güncel Teknoloji HaberleriMobirollerOtomobil

Volkswagen İçten Yanmalı Motorlu Araç Satışını Sonlandıracak

Volkswagen içten yanmalı motorlu araç üretimini Avrupa’da 2035 yılına kadar sonlandıracak. Diğer bölgelerde süreç biraz daha uzayabilir.

Volkswagen içten yanmalı motorlu araç satışını 2035 yılı itibariyle sonlandıracağını açıkladı. Bu yıl mart ayında işten yanmalı motor gelişimini durduğunu açıklayan marka, bu motorlu araçların Avrupa satışlarını 2035 yılı itibariyle durduracak. Dünya devi benzer gelişmeyi Amerika ve Çin’de de devreye koyacak fakat bu biraz daha ileri bir tarihte olacak.

Volkswagen Satış Yönetim Kurulu üyesi Klaus Zellmer, Muenchner Merkur gazetesine verdiği röportajda, “Avrupa’da içten yanmalı motor işinden 2033 ile 2035 yılları arasında çıkacağız. Bir süre sonra ise ABD ve Çin’den çıkacağız.” Açıklamasında bulundu.

Zellmer, “Güney Amerika ve Afrika’da siyasi ve altyapısal koşulların olmaması nedeniyle içten yanmalı motorlu araçların bu ülkelerde sonlandırılmasının çok daha uzun süreceği” değerlendirmesinde bulundu. Zellmer gazeteye verdiği demeçte, en geç 2050 yılına kadar tüm Volkswagen filosunun CO2 karşıtı araçlardan oluşacağını söyledi.

Volkswagen Avrupa’da, elektrikli otomobillerin 2030 yılına kadar toplam satışlarının %70’ini oluşturmasını hedefliyor. Avrupa Birliğini’nin bu konudaki iklim hedefleri çok sıkı ve Volkswagen bu oranla birliğin açıkladığı hedeflerin ötesine geçmeyi hedefliyor.

Öte yandan birçok Araba üretici içten yanmalı motorları artık geliştirmeyeceklerini bir bir açıklıyor. Audi’nin ardından Volkswagen de mart bu motorları geliştirmeye veda ettiğini açıkladı. Volkswagen CEO’su Ralf Brandstaetter, markanın tüm kaynaklarını ve zamanını elektrikli motorlara harcayacaklarını bildirdi.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu