Elektrikli ArabaTeknoloji

Bu Elektrikli Araç Modelleri Rafa Kaldırıldı: Artık Üretilmeyecek!

Dünya üzerinde EV modelleri sürekli artarken, bazı modellere son veriliyor. İşte artık üretilmeyecek elektrikli araba modelleri.

Elektrikli araba modelleri gün geçtikçe çoğalıyor. Özellikle Çinli firmalar bu anlamda çok büyük yol kat ediyorlar. Birbirinden teknolojik modeller ile kullanıcıların karşısına geçen firmalar, bazı modellerine son vermek zorunda kalabiliyorlar. Bunlar bazen isim değişikliği, bazen de teknolojik değişimler sebebiyle üretimi sonlanabiliyor. 2024 yılında elektrikli araba piyasası için heyecanlı geçeceğe benziyor. Birçok marka farklı modellerini piyasaya sürecek. Bunlar arasında 3 tane firma bazı elektrikli modellerini üretmeyecek. İşte artık üretilmeyecek elektrikli araba modelleri…

Renault Zoe, Mercedes EQC ve Honda E, Artık Üretilmeyecek Elektrikli Araba Modelleri Kategorisinde

Üretimi sona eren ve Türkiye’de de satışı bulunan Renault’un mini elektriklisi Zoe, 2024 yılında resmen rafa kalkacak. Emektar hatchback, yerini 25 bin euro başlangıç fiyatlı Renault 5 elektrikli modele bırakacak.

Bir başka üretimi sonlanan oyun ise Mercedes EQC oldu. Geçen sene 2023 Mayıs’ta üretiminin sonlanacağı iddiaları ortaya atılan model, ülkemizde şu an satışı bulunuyor. 2024’te 800V mimarisine geçiş yapacam SUV model farklı versiyonla karşımıza çıkacak.

Honda’nın retro tasarımına sahip ilk elektrikli modellerinden E, önümüzdeki ay sonlanıyor. aponya’da üretimi sona erecek Honda e için yeni sipariş alımı da durduruldu. Honda bu araç yerine farklı bir model piyasaya sürmeyi düşünmüyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu