Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiMobirollerTeknoloji

Huawei Nova 7 Pro sürpriz işlemcisi ile geliyor! Nova’ya neler oluyor?

Bir süredir Çin medyasında sürekli olarak adı duyurulan Huawei Nova 7 Pro ailesi ile ilgili ilk bilgiler geldi. Peki telefonun rakibi kim?

Huawei‘nin Nova serisi telefonları ülkemiz pazarına Türk Telekom sayesinde giren bir seri oldu. Devamı ise maalesef gelmedi ama Nova serisi Huawei tarafından her gün daha da önem verilen bir noktaya geldi. Bir süredir Çinli medya tarafından dile getirine Nova 7 serisi ile ilgili bugün oldukça net bilgiler ortaya çıktı ve Huawei Nova 7 Pro ile Huawei‘nin en tepeyi hedeflediği de net bir şekilde anlaşıldı.

Huawei‘nin yeni bir yonga seti yapıp yapmayacağı ve ARM ile arasındaki durumun ne olduğu halen netlik kazanmış değil. Google, kendi servislerini Huawei‘ye kullandırmıyor ama Android işletim sistemi “açık kaynak kodlu” olmasından dolayı kullanılabiliyor. ARM ise kendi mimarisini açık kaynak kodlu olarak dağıtmış değil. Süreç nasıl işleyecek bilemiyoruz ama Nova 7 serisi bildiğimiz Kirin yonga setlerini kullanacak.

Huawei’nin 3 farklı telefon ile karşımıza çıkmasını bekliyoruz;

  • Huawei Nova 7e
  • Huawei Nova 7
  • Huawei Nova 7 Pro

Nova 7e modelinde Kirin 820 yonga seti kullanılacak. Nova 7 modelinde ise Kirin 885 ve Nova 7 Pro modelinde ise Kirin 990 yonga seti kullanılacak. Böylece Huawei hem P serisine hem Mate serisine hem de Honor V30 Pro serisine rakip yaratıyor.

Bu bize biraz tuhaf bir pazarlama tekniği gibi geliyor. Zira markanın kendi alt markası içinde 4 farklı amiral gemisi bulunuyor. Nova 7 serisi ülkemize gelir mi Bunu bilemiyoruz ama farklı alternatiflerin olması fiyatların düşmesine de sebebiyet verecek…

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu