Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerOPPOTeknoloji

OPPO MariSilicon X Görüntüleme Teknolojisi Kameraları Şaha Kaldıracak

INNO DAY 2021’de telefonlarda kullanılacak olan yeni görüntüleme teknolojisi OPPO MariSilicon X tanıtıldı. Kameralar şaha kalkacak.

2021’de telefon fotoğrafçılığı resmen şaha kalkmıştı. Ancak önümüzdeki yıl OPPO MariSilicon X çipiyle Oppo’nun telefonları bu yükselişi resmen ikiye katlayacak. Şirketin büyük INNO DAY 2021 etkinliği sırasında firma, önemli kamera iyileştirmeleri sağlamayı vaat eden, yalnızca Oppo akıllı telefonlar için özel yapım bir çip olan MariSilicon X’i tanıttı .

Oppo Kıdemli Direktörü Jiang Bo’nun vurguladığı gibi, “Yeni son teknoloji görüntüleme NPU’muz (sinir işleme birimi), şimdiye kadar attığımız en büyük adımdır. Bu, mobil görüntüleme sistemlerine daha fazla güç getirir ve bizim için olağanüstü bir deneyim yaratacaktır.” ifadesini kullandı. Peki, bu gösterişli pazarlama konuşmasının ardındaki teknoloji ne?

OPPO MariSilicon X neler sunuyor?

Çip için en büyük gelişmelerden biri, resimlerde HDR’yi nasıl geliştirdiğidir. Oppo, MariSilicon X’in, amiral gemisi Oppo Find X3 Pro’dan 4 kat daha iyi dinamik aralık olarak da bilinen 20-bit 120db dinamik aralığa sahip bir ISP’ye sahip olduğunu söylüyor. Çip ayrıca gerçek zamanlı RAW görüntü işlemeyi de mümkün kılıyor . Oppo’ya göre; MariSilicon X, RAW alanında piksel düzeyinde gerçek zamanlı 4K AI işleme ve 20 bit HDR füzyonunu doğrudan gerçekleştirmek için görüntüleme boru hattında devrim yaratıyor. RAW’da çekim yapmanın ekstra esnekliğinden hoşlanan insanlar için bu çok büyük bir fırsat.

Ayrıca MariSilicon X’in yapabileceği tek şey bu değil. Çipin öne çıkan bir diğer özelliği de ‘RGBW Pro Mode’ adı verilen bir özellik. Bu, kameradan gelen RGB ve beyaz sinyalleri ayırıp kaynaştırarak, 8,6 dB sinyal-gürültü oranı iyileştirmesi ve fotoğraf ve videolarda 1,7 kat daha iyi doku kalitesi ile sonuçlandırıyor. Videolardan bahsetmişken MariSilicon X, daha net ve keskin videolar oluşturmak için AI Noise Reduction teknolojisini de kullanıyor. Oppo , videolarda daha iyi dinamik aralık ve geliştirilmiş renk üretimi gibi şeyleri daha da öne çıkarıyor. Ayrıca MariSilicon X, 4K AI HDR Gece Videosu yakalama özelliğine sahip ilk Android telefonu etkinleştirecek.

OPPO MariSilicon X

MariSilicon X şu anda bir telefonda mevcut olmasa da, Oppo insanları denemek için fazla bekletmiyor. Şirket, çipinin 2022’nin ilk çeyreğinde yeni bir Find X akıllı telefonunda piyasaya sürüleceğini söylüyor. Tüm bu iddialar Oppo’nun ortaya koyduğu kadar etkileyiciyse, önümüzdeki birkaç yıl Oppo telefonları için gerçekten heyecan verici olabilir.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu