Akıllı SaatAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsung

Galaxy Watch 5’in One UI Watch 4.5 Arayüzü Sızdırıldı

Galaxy Watch 5 serisinde kullanılacak One UI Watch 4.5 arayüzününe ait ekran görüntüleri yayınlandı. Yeni arayüz bakalım neler sunacak.

Samsung Galaxy Watch 5 ve Watch5 Pro akıllı saatler, şirketin yaz sonunda düzenleyeceği bir etkinlik kapsamında tanıtılacak. Bu etkinliğin ana teması tabii ki katlanabilir telefon olarak olacak. Fakat pek çok kullanıcının bu akıllı saatleri beklediğini söyleyebiliriz. Gelelim Watch 5 serisine dair yaşanan son gelişmelere.

Galaxy Watch 5 Arayüzü Sızdırıldı!

Ünlü sızıntı kaynağı @evleaks’ten çok sayıda ekran görüntüsü geldi. Bu ekran görüntüleri aynı zamanda akıllı saat serisinde yeni bir arayüz seviyesine geçileceği doğrulanıyor. Galaxy Watch5’te Wear OS 3.5 sürümü üzerine inşa edilen One UI Watch 4.5 arayüzü kullanılacak. Yeni saatler için yani saatler ve bazı özelliklere göz atalım.

Sırada, metin girişi için üç yöntem belirlenen güncellenmiş QWERTY klavye arayüzü var. Bu yöntemler arasında dikte, klavye ve ayrıca bir el yazısı seçeneği var.

Galaxy Watch 5’in çift SIM hattını destekleyeceği görülüyor. Böylece kullanıcı bir telefon görüşmesinde veya bir mesaj gönderirken SIM1 veya SIM2’den birini seçebilecek.

Ekran görüntülerinde ayrıntılı olarak açıklanan bazı erişilebilirlik özellikler de mevcut. İlk olarak görme engelli kullanıcılar herhangi bir ekrandan TalkBack’i etkinleştirmek için ana sayfa düğmesine iki kez basabilecekler. Ekranda ne yazıyorsa yüksek sesle okunacak.

Renk körlüğü, sol/sağ ses dengesi için bir erişilebilirlik ayarı da olacak. Ayrıca saatin dokunma ve basılı tutmalara nasıl tepki vereceğini değiştirebileceksiniz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu