GenelXiaomi

MIUI 14 Güncellemesi İki Popüler Telefon İçin Hazır

MIUI 14 güncellemesi küresel çapta dağıtıma sunuldu. Yeni bir rapora göre güncelleme şimdi Xiaomi12 Pro ve POCO F4 modellerine ulaşmak üzere.

Xiaomi, Android 13 tabanlı MIUI 14 kullanıcı arayüzünü getçiğimiz aralık ayında resmi olarak duyurdu. Hem sistem altyapısında hem de arayüz seviyesinde büyük bir değişim sunan MIUI 14 bir süredir Çin’de telefonlarla buluşuyor. Xiaomi henüz MIUI 14 için küresel çapta bir duyuru yapmadı, fakat güncelleme dağıtımı her an başlayabilir. Aslına bakarsanız Xiaomi 12 ve Xiaomi 11 Lite 5G NE modellerinde pilot kullanıcılar MIUI 14’ü deneyimlemeye başladı. Herhangi bir sorun yaşanmadığı takdirde güncelleme kısa süre içerisinde yaygınlaşacak. MIUI 14 güncellemesi bu defa Xiaomi 12 Pro ve POCO F4 modelleri için hazırlanıyor.

Xiaomiui sitesi MIUI 14 yapısının Hindistan’daki Xiaomi 12 Pro ve POCO F4 cihazları için hazır olduğunu aktardı. Her iki cihaz da markaların amiral gemisi akıllı telefonları olduğundan, yükseltmeyi diğer modellerden önce almaları zaten beklenen bir gelişmeydi.

Kaynağa göre MIUI 14’ün resmi sürümü bu modeller için hazır ve son testler tamamlandıktan sonra güncelleme beta testçilerine gönderilecek. Muhtemelen şubat ayı içerisinde MIUI 14’ün yaygın şekilde dağıtımına şahit olacağız.

Hem Xiaomi 12 Pro hem de POCO F4 ülkemizde satılan modeller. Diğer markaların güncelleme başarısı göz önüne alındığında Xiaomi’nin Android 13’ün dağıtımı noktasında yavaş kaldığını belirtmemiz gerekiyor. Eğer bu hızda ilerlerse birçok Xiaomi, Redmi ya da POCO modelin Android 13 ile buluşması yılın ikinci yarısını yani Android 14’ün tanıtımı sonrasını bulabilir.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu