Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiMobirollerTeknoloji

Huawei Snapdragon işlemci kullanabilir! Eski dosttan…

Amerika ile olan atışmasından dolayı Kirin işlemcileri tehlikeye atan Huawei Snapdragon işlemcilere yönelecek gibi görünüyor.

Huawei, en büyük akıllı telefon üreticilerinden biri olmayı kısa sürede başarmıştı. Ancak Huawei, ABD yasağı nedeniyle herhangi bir ABD şirketinden mal satın alamaz hale geldi. Bu durumdan dolayı Kirin işlemcilerinin stokları neredeyse tükenmek üzere. Bu nedenle Huawei, Qualcomm ile ortak olmaya büyük ilgi gösteriyor. Huawei Başkanı, şirketin cihazlarında Qualcomm‘un Snapdragon yonga setlerini kullanmak istediğini söyledi.  Huawei Snapdragon işlemciler ile tekrardan şahlanabilir!

Ancak ne yazık ki ABD hükümeti Qualcomm’un Huawei ile anlaşmasına izin vermedi. Bu yüzden Huawei, stokları tükenen Kirin işlemcilerini veya MediaTek imzalı işlemcileri kullanamıyor. Ancak Huawei, Qualcomm ile temasa geçmeye çalışıyor.

Huawei Başkanı yeşil ışık yaktı

Şimdi Huawei Başkanı Guo Ping, Qualcomm ile çalışmayı dört gözle beklediklerini ve yonga setlerini cihazlarında kullanmaya istekli olduklarını resmen açıkladı. Qualcomm, ABD merkezli bir şirket olduğu için zorluklar var. Ancak Huawei‘den umutlu açıklamalar geldi. Guo Ping, “ABD Hükümeti’nin politikasını yeniden gözden geçirmesini umuyoruz ve ABD hükümeti izin verirse ABD şirketlerinden ürün satın almaya hazırız.” ifadelerini kullandı.

Huawei Snapdragon

Huawei, bir dönem orta seviye mobil cihazlarında Snapdragon yonga setlerini kullanmıştı. Ancak lisans geçerse Snapdragon yonga setlerini amiral gemilerinde de göreceğiz. Muhtemelen Mate 40 serisi Kirin ile gelen son Huawei telefonu olacak. Kirin işlemci stokları günden güne eriyen Huawei, çareyi Qualcomm veya MediaTek‘te de bulamazsa ciddi anlamda sorun yaşayabilir. Ya da kendi mimarisine sahip kendi yonga setini yapabilir…

Demedi, demeyin…

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu