Güncel Teknoloji HaberleriMobirollerOyun HaberleriOyun KonsoluPlayStationTeknoloji

PS5 VRR Desteği ile Şaha Kalkacak

Sony geç de olsa oyuncuların beklediği hamleyi yaptı. PS5 VRR desteğine çok yakında kavuşacak. Peki, bu ne işe yarayacak?

Sony, önümüzdeki aylarda PlayStation 5 için Değişken Yenileme Hızı (VRR) özelliğini yayınlamayı planlıyor. Uzun zamandır beklenen PS5 VRR özelliği, bir ekranın yenileme hızını PS5’in grafik çıktısıyla senkronize edecek ve görsel bozulmaları, ekran yırtılmasını ve kare hızı sorunlarını azaltacak. Yeni VRR özelliğini resmi olarak desteklemeyen oyunlarda bile kullanabileceksiniz.

PS5 VRR desteği ile daha akışkan olacak

PlayStation ekibi bir blog gönderisinde “Pek çok PS5 oyununda oyun, sahneler anında işlendiğinden, grafikler daha net göründüğünden ve giriş gecikmesi azaldığından daha akıcı geliyor. Daha önce piyasaya sürülen PS5 oyunları, bir oyun yaması aracılığıyla VRR için tamamen optimize edilebilir ve gelecekteki oyunlar lansman sırasında VRR desteği içerebilir.” ifadeleri yer alıyor.

Sony, PS5 sahiplerinin resmi olarak desteklemeyen oyunlara VRR uygulamasına da izin vereceğini söyledi. Sony, “Bu özellik, bazı oyunlar için video kalitesini iyileştirebilir. Bu, beklenmedik görsel efektlerle sonuçlanırsa, bu seçeneği istediğiniz zaman kapatabilirsiniz.” diyor. Yani desteklenmeyen oyunlara VRR uygulamak için ikinci bir seçenek, PS5’te ekran ve video ayarlarında mevcut olacak ve VRR’nin kendisini etkinleştirmenin yanı sıra değiştirilebilir.

PS5 VRR

Bu, oyunun PS5 sürümünde performans sorunlarıyla başlayan Elden Ring gibi oyunları iyileştirmenin harika bir yolu olabilir .  Sony ayrıca bugün, PlayStation konsollarında açık veya kapalı partiler oluşturma veya bunlara katılma olanağı da dahil olmak üzere yeni PS5 ve PS4 yazılım güncellemelerini yayınladı.

PS5 ayrıca Game Base ve Trophy kartlarında bazı UI geliştirmeleri ve kulaklıklar için mono ses sağlıyor. ABD veya İngiltere’deki PS5 sahipleri, oyunları veya uygulamaları bulup açmanıza ve medya oynatmayı sesinizle kontrol etmenize olanak tanıyan yeni Sesli Komut özelliğini de test edebilir.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu