Genel

Huawei Türkiye’den 80 Öğrenciye 1,2 milyon TL’lik Eğitim Bursu

Huawei Türkiye, ülkemizdeki sekiz üniversiteden 80 öğrenciye destek olacağı, ‘Gelecek için Tohumlar Bursu’ programını duyurdu.

Huawei Türkiye’deki ürün ailesini genişletmeye ve buradaki kullanıcı sayısını artırmaya devam ediyor. Ancak şirketin ülkemizdeki faaliyetlerinin tamamı ticari değil. Örneğin şirket, 6 Şubat depremi sırasında yaptığı yardımlarla da gündeme gelmişti. Şimdi ise Huawei Türkiye, 80 öğrenciye 1,2 milyon TL’lik eğitim desteği sağlayan ‘Gelecek için Tohumlar Bursu’ projesini hayata geçiriyor.

Huawei Türkiye, Öğrencileri ‘Gelecek için Tohumlar Bursu’ ile Destekliyor

Huawei Türkiye, ülkemizdeki sekiz üniversiteden 80 öğrenciye destek olacağı, ‘Gelecek için Tohumlar Bursu’ programını duyurdu. Duyurunun gerçekleştiği törene Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Wei Xiaodong, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu İstanbul Bölge Müdürü Asım Gürlük, Huawei Türkiye Genel Müdürü Kaya Shi, burs programına dahil olan üniversitelerin temsilcileri ile programdan yararlanacak üniversite öğrencileri katıldı.

Huawei Türkiye

Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Wei Xiaodong yaptığı değerlendirmede şu ifadeleri kullandı:

“Çin, teknoloji inovasyonunu ülkenin gelişim stratejisinin merkezine koymaya devam ediyor. Huawei, Çin’in reform ve dışa açılımının önemli bir temsilcisi olmanın yanı sıra, Çin’in inovasyon alanındaki gelişiminin de bir özeti olarak kabul ediliyor. Huawei ayrıca, sosyal sorumluluklarını yerine getirme konusunda da özverili bir çalışma sürdürüyor.”

“Gelecek İçin Tohumlar projesi, Huawei’in Türkiye’deki bilişim ve teknoloji alanında nitelikli insan kaynağı oluşturulmasının, Türkiye’nin inovasyon ve dijital dönüşümüne sağladığı katkının önemli bir örneğidir. Türkiye’deki faaliyetlerine 2002 yılında başlayan Huawei Türkiye, Türkiye’ye hizmet etmek misyonuyla yola çıkmıştır. Huawei Türkiye Ar-Ge Merkezi, sürdürülebilirlik odaklı teknoloji çözümlerle değer üretmeye devam ediyor.”

“Kıtalar arası bir köprü olarak konumlanan bu merkezde, yazılım alanında yenilikçi projeleri hayata geçiren Huawei Türkiye; yapay zeka, mobil servisler, bulut teknolojileri ve 5G alanlarında ses getiren birçok fikir ve projeye imza attı. Gelecek İçin Tohumlar projesinin, Türkiye’nin teknolojik inovasyonunu geliştirmek üzere daha fazla genç yeteneği yetiştirmesini umut ediyor, ‘Gelecek İçin Tohumlar Bursu’ almaya hak kazanan akademik kurumları ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum”

 

Fütüristik Tasarıma Sahip Huawei ve Chery Ortak Üretimi Luxeed S7 Çin’de Satışa Sunuldu!

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu