GenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsungTeknoloji

Samsung Otomobil için ISOCELL Auto 4AC Sensörünü Tanıttı

Görüntüleme teknolojileri konusunda lider firmalar arasında yer alan Samsung, bu sefer otomobiller için ISOCELL Auto 4AC sensörünü tanıttı.

Samsung, otomotiv sınıfı görüntü sensörü ISOCELL Auto 4AC ile karşımızda çıktı. Genellikle telefonlar için sensör üreten Samsung bu sefer otomotiv sektörüne el atıyor. Yeni sensör 120 desibel yüksek dinamik aralıklı görüntüler (HDR) sağlayabiliyor ve ışık yayan diyot (LED) titreme bastırma işlevini destekliyor. Diğer bir deyişle, bu yeni sensör otomobillerin 1280×960 çözünürlüklü görüntü vermesini sağlayacak.

ISOCELL Auto 4AC, CornerPixel teknolojisiyle birlikte geliyor. Bir piksel alanında iki fotodiyot yer alıyor. Bunların arasında, karanlık ışık altında görüntü elde etmek için bir 3.0μm piksel kullanıyor ve daha parlak bir ortamın görüntülerini elde etmek için büyük pikselin köşesine bir 1.0μm piksel yerleştiriyor.

İki fotodiyot, aynı anda farklı pozlama koşulları altında görüntü alıyor. Sentez süreci boyunca, çıkış görüntüsü 120dB HDR özelliklerine ve minimum hareket bulanıklığı etkisine sahip. Böylece sensörün karanlık ışıktan yüksek parlaklığa kadar karmaşık parlaklık ortamlarında poz geçişi daha yumuşak gösteriliyor.

Yoldaki çeşitli aydınlatma durumları sürücüye engel teşkil edebilir. Tünelden çıkmak gibi az aydınlatılmış bir ortamdan daha parlak bir ortama hızlı geçişler, sürücünün gözlerinin alışması için birkaç saniye gerektirebilir. Ayrıca LED farlardan veya sokak lambaları ve trafik ışıkları gibi yol tabelalarından kaynaklanan titreme, otomotiv sisteminin kamera ekranında giderek daha fazla fark edilebilir hale gelebilir.

Samsung, ISOCELL Auto 4AC’nin küçük piksellerin pozlama süresini uzatarak LED ışık kaynağı titremesinin neden olduğu görüntü kusurlarını azaltabileceğini söylüyor. Bu, otomatik sürüş sistemi için daha doğru görüntü verileri sağlayacak. Böylece LED ışıklar ve LED trafik ışıkları gibi bilgileri tanıyabilir.

ISOCELL Auto 4AC

Samsung ISOCELL Auto 4AC, 1/3,7 inç ışığa duyarlı alana, 1,2 MP çözünürlüğe 3,0μm piksel boyutuna ve yerleşik bir ISP görüntü işleme işlevine sahip. Ayrıca bu sensör YUV422, RGB888 ve RGB565 görüntü verilerinin çıktısını da alabiliyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu